Ramai Keliru Wajah Seiras! Ini FAKTA Yang Bezakan SYATILLA MELVIN Dan SYIFA MELVIN

Ramai Keliru Wajah Seiras! Ini FAKTA Yang Bezakan SYATILLA MELVIN Dan SYIFA MELVIN

Jika biasa mengikuti perkembangan Syatilla Melvin atau nama sebenarnya Siti Nur Syatilla Amirol Melvin di Instagramnya, yang menarik perhatian tentulah wajah adiknya, Syifa Melvin. Wajah Syifa saling tak tumpah dengan wajah Syatilla atau lebih mesra dengan panggilan Tilla sehingga agak sukar untuk membezakan antara mereka berdua.

Syifa atau nama sebenarnya Nur Syifa Athirah Amirol Melvin berbeza empat tahun dengan kakaknya, Tilla. Dua beradik ini memang sangar rapat. Ayuh kita selidik apa yang sama dan apa yang tidak antara Tilla dan Syifa.

1. Siapa yang paling kuat melaram?
Syifa

2.Susah tak bila punya wajah seiras?
Tilla tiada masalah tapi Syifa adakalanya rasa macam ‘menyampah’ juga (sambil ketawa besar). Sebenarnya bentuk wajah kami tidak sama. Tilla lebih panjang manakala Syifa berwajah sedikit bulat. Tapi sekarang ramai peminat sudah dapat membezakan kami berdua.

3.Siapa yang paling kuat menyakat?
Tilla

4.Siapa yang paling kuat membebel?
Syifa

5.Siapa yang paling menepati masa?
Tilla

6.Siapa yang paling lama di bilik air?
Syifa. Paling lama 20 minit di bilik air.

7.Siapa yang paling obses dengan produk mekap?

Syifa- sebab suka berekperimen dengan produk-produk mekap. Syifa paling suka dengan eyeshadow. Warna eyeshadow mungkin sama tetapi berlainan jenama maka sebab itulah Syifa suka kumpul.

8.Siapa yang paling suka bereksperimen dengan mekap?
Syifa suka bereksperimen dengan mekap sebab Syifa suka bermain dengan warna.

9.Siapa yang paling obses dengan beg tangan?
Tilla. Lagi pun Tilla ada jenama kasut dan beg sendiri. Antara beg dan kasut, Tilla paling suka kumpul kasut.

10.Anda berdua biasa tak berkongsi barang seperti pakaian, baju, kasut, beg tangan dan sebagainya?
Kami bertuah kerana punya saiz baju dan kasut yang sama. Jadi tiada masalah untuk berkongsi semua itu. Ya! satu kelebihan untuk kami adik beradik.

11. Siapa yang paling kuat bercakap?
Syifa sebab memamg suka bercakap.

12.Siapa yang paling jiwang karat?
Tilla. Suka dengar lagu-lagu lama.

13.Siapa yang paling kuat merajuk?
Dua-dua tidak kuat merajuk.

14.Jika ada berselisih faham, siapa yang akan meminta maaf dahulu?
Kami berdua jenis tidak pernah simpan dalam hati.Setakat bebel itu biasa. Contoh, pakai kasut tidak bagi tahu.

15.Siapa yang paling cerewet dengan penjagaan kecantikan?
Syifa- lebih terperinci.

16.Siapa yang suka buat rawatan di spa?
Syifa- sebab saya suka manjakan diri.

17. Persamaan antara Tilla dan Syifa?
Kami punya cita rasa yang sama (suka style dan fesyen yang sama)

 

10 Tahun Merias Wajah SHILA AMZAH, FIZA ZAINUDDIN Ibarat SUSUK CANTIK Penyanyi Bersuara Emas Ini

10 Tahun Merias Wajah SHILA AMZAH, FIZA ZAINUDDIN Ibarat SUSUK CANTIK Penyanyi Bersuara Emas Ini

Saat hari bahagia, selain busana, solekan juga memainkan peranan utama bagi melontarkan seri ratu sehari. Seperti pengantin baru, Shila Amzah, kecantikan wajahnya sejak dari awal kemunculan hingga kini sering menjadi pujian termasuklah ketika majlis perkahwinannya.

Tidak dinafikan peranan juru solek amat penting bagi melontarkan seri wajah. Di sebalik kejelitaan yang terpancar pada wajah Shila, ada insan yang bertanggungjawab ‘melakar’ wajah Shila hingga terbias sempurna. Insan yang sudah 10 tahun merias wajah Shila ialah Fiza Zainuddin. 

Ikuti temu bual Fiza bersama Nona tentang pengalamannya merias wajah Shila.

Apa perasaan anda apabila dipertanggungjawabkan untuk merias wajah Shila di hari bahagianya?

Alhamdulillah, saya sangat berbesar hati kerana diberi kepercayaan oleh Shila. Ini merupakan majlis terbesar dan penting antara majlis-majlis lain di mana saya diberi tanggungjawab untuk merias wajah Shila..

Sudah berapa lama anda merias wajah Shila?

Sudah hampir 10 tahun menata rias wajah Shila.

Anda dipertanggungjawabkan untuk merias wajah Shila untuk berapa majlis?

Untuk semua majlis iaitu enam majlis kesemuanya.

Boleh kongsikan konsep solekan

*Majlis berkhatam: solekan minimal, natural looks

*Majlis berinai : solekan ‘Moroccan’ look

*Majlis nikah dan majlis makan malam: solekan natural, sweet and fresh berkonsepkan ‘pure romance’

*Majlis sebelah lelaki: solekan berkonsepkan ‘Malay tradisional’

*Majlis resepsi di hotel: solekan ‘stunning and elegant look’.

Untuk merias wajah Shila di hari bahagianya, warna-warna solekan apakah yang menjadi pilihan

Warna-warna ‘pinkish bronze’ agar nampak lebih manis dan segar.

 

Nota penting sebelum menyolek wajah Shila

Oleh kerana sudah biasa menyolek wajah Shila, warna-warna lembut lebih sesuai untuk wajah Shila.

 

‘Signature Look’ solekan anda

Daripada feedbacks yang diberikan, my touch nampak lebih natural, sederhana tetapi tetap ada ‘wow factor’.

 

Gaya solekan terbaik pengantin?

‘Time-less look.’ Solekan yang segar dan minimalis dengan menggunakan warna-warna selamat agar dapat menyerlahkan kecantikan pengantin.

 

Trend solekan pengantin terkini?

“Less is more”

 

Tip memilih juru solek sempurna buat majlis perkahwinan?

*Buat perbandingan dari segi tahap professional dan pengalaman jurusolek.

*Buat tempahan awal.

*Buat ‘trial’ makeup.

 

Solekan pengantin yang sempurna adalah….

Solekan yang sedehana (natural) tetapi ada sentuhan moden.

SWEET Macam GULA Shila Dan Haris Di Majlis Bertandang

SWEET Macam GULA Shila Dan Haris Di Majlis Bertandang

Setelah selamat bergelar pasangan suami isteri, kesinambungan ceritera cinta Shila dan Haris diteruskan lagi dengan majlis bertandang. Memilih persalinan rona ungu, busana yang berkonsepkan ‘Luxury traditional contemporary’ ini disuntik dengan elemen fabrik songket. Rekaan busana indah ini tentunya hasil daripada sentuhan ‘keramat’  Azura Couture’.

Nona kongsikan sedikit momen indah dan manis ketika majlis bertandang malam tadi.

Pasangan sama cantik dan sama padan.

Seri ratu sehari.

 

Apa agaknya yang dibualkan oleh Shila dan Azura tu…

Fiza Zainuddin, ‘insan’ yang bertanggungjawab merias wajah Shila.

 

Kredit: Azura Couture dan mazazi.tv

Dynas Mokhtar ‘LEGA’ Selepas Sah Bergelar ISTERI Shazrik Din Dengan Sekali Lafaz

Dynas Mokhtar ‘LEGA’ Selepas Sah Bergelar ISTERI Shazrik Din Dengan Sekali Lafaz

Dynas Mokhtar atau nama sebenarnya, Wan Intan Edrinas Wan Mokhtar telah selamat menjadi suri hati Shazrik Din kira-kira jam 11.30 pagi tadi. Dengan sekali lafaz, Dynas sah bergelar isteri kepada Syazrik yang merupakan seorang ahli perniagaan.

Majlis pernikahan telah berlangsung di kediaman keluarga aktres itu kira-kira jam 11.30 pagi tadi. Pasangan ini dinikahkan oleh bapa Dynas dengan mas kahwin RM1,001. Dynas menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang dengan wang hantaran RM10,000.

Menyarungkan busana ilham Syaiful Baharim, kejelitaan Dynaz terpantul sempurna dengan sentuhan solekan daripada Syed Faizal. Majlis pernikahan yang diadakan secara tertutup itu dihadiri kira-kira 100 jemputan termasuk ahli keluarga dan kenalan rapat.

Majlis turut dihadiri oleh rakan-rakan artis antaranya Scha Alyahya, Sazzy Falak, Daphne Iking, Atilia Haron dan rakan-rakan artis yang rapat.

 

Pasangan ini telah mengikat tali pertunangan pada 26 Oktober tahun lalu. Pada 28 April nanti, majlis bertandang akan diadakan di Damansara, Petaling Jaya. Manakala majlis resepsi pula akan menyusul pada 5 Mei depan di sebuah hotel di ibu negara.

Menerusi perkahwinan terdahulu, Dynas dikurniakan dua anak iaitu Khyra Khalyssa yang berusia lapan tahun dan Mohamed Haqaish, enam tahun. Di doakan moga Dynaz dan pasangannya kekal bahagia hingga ke Jannah.

Kredit: Syed Faizal dan Atilia Haron

 

Tema Pelamin ‘Pure Forest Garden Featuring Bohemian Wood’ Pilihan Shila Amzah Dan Haris Idraki, Bakal Jadi Trend Pelamin Pilihan Pengantin

Tema Pelamin ‘Pure Forest Garden Featuring Bohemian Wood’ Pilihan Shila Amzah Dan Haris Idraki, Bakal Jadi Trend Pelamin Pilihan Pengantin

Seperti yang kita ketahui, Shila Amzah telah selamat diijab kabul bersama pasangannya Haris Idraki. Majlis akad nikah telah berlangsung di kediaman keluarganya selepas waktu solat Asar pada hari Khamis bersamaan 19 April 2018. Dengan sekali lafaz, Shila telah sah menjadi isteri kepada Haris Idraki.

Tampil berseri dengan persalinan serba putih, busana ‘air tangan’ pereka fesyen terkenal, Nurita Harith benar-benar ‘menaikkan’ seri ratu sehari. Istimewanya busana indah yang dipakai oleh Shila mempunyai tema khas yang telah diilhamkan oleh dirinya sendiri.

Selain busana antara yang mencuri pandangan ialah dekorasi pelaminan yang menjadi saksi penyatuan dua jiwa Shila dan imamnya. Bertemakan “Pure Forest Garden featuring Bohemian Wood” tema ini diangkat untuk majlis ijab kabul Shila dan pasangannya.

Adiputra_decor bertanggungjawab merealisasikan impian konsep pelaminan yang diidamkan oleh Shila dan pasangannya. Adiputra_deco sangat teruja kerana telah diberi kepercayaan penuh untuk mendekorasikan pelamin mengikut permintaan raja dan ratu sehari.

 

Malah ketika hari pertama perbincangan bersama Shila, Shila sendiri nyatakan yang dia memang suka dengan konsep clean/less flower/ada kayu-kayu dan daun. Semuanya direalisasikan dengan menempah khas palet-palet kayu/kerusi.

Kayu yang digunakan adalah kayu berkualiti tinggi dan real wood (bukan pakai playwood atau getah). Pengunaan daun-daun fresh juga memberi impak maksima untuk pelamin ini.

Tiada bunga yang digunakan untuk menampakkan pelamin ini less dari yang lain. Daun juga tidak banyak digunakan bimbang lari daripada konsep yang dikehendaki. Hasilnya raja dan ratu sehari tampil memukau saat bergandingan di pentas pelaminan impian.

Inilah insan yang bertanggungjawab merealisasikan pelamin impian Shila Amzah.

Kredit: Adiputra_decor

Bukan BERAT 60 KG Jadi Isunya Tapi Cara TERTIB DUDUK Di Majlis Itu Yang Sebenarnya Ingin Dijelaskan Oleh Sis Zai

Bukan BERAT 60 KG Jadi Isunya Tapi Cara TERTIB DUDUK Di Majlis Itu Yang Sebenarnya Ingin Dijelaskan Oleh Sis Zai

 

Tiba-tiba tercetusnya kenyataan individu berbadan besar melebihi 60kg, tak payah la datang fashion show… Maka sentaplah insan-insan yang terasa dengan kenyataan itu. Luahan pedas pengkritik fesyen, Zaihani Mohd Zain nampaknya memakan diri apabila dia dibidas oleh selebriti, penggiat dan pereka fesyen tempatan. Menurut Sis Zai, beliau mengakui kenyataan baris pertama ayatnya di sosial media itu adalah kesilapan penulisannya yang telah disalah ertikan.

“Saya mohon maaf, cara tulisan ayat saya dibaris pertama itu kenyataannya tidak sesuai di dengar. Saya mengaku, saya bukanlah seorang wartawan yang baik dalam bidang penulisan dan kenyataan itu telah disalah ertikan. Secara peribadi saya bukanlah seorang yang bersikap judgemental. Saya berkongsi keluhan saya di Facebook dan berkongsi kepada kenalan rapat sahaja. Malangnya status itu disalahertikan dan disebarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab,” katanya.

Jelas Zaihani lagi, berat badan 60 kg itu hanyalah anggaran bagi lelaki yang duduk bersebelahan dengannya dalam acara tersebut. “Saya tidak pasti berat badan sebenar lelaki itu, 60 kg sekadar anggaran saja. Jadi, 60 kg itu sebenarnya satu penjelasan betapa besarnya saiz badan dia berbanding saya yang hanya 50 kg. At that event, the guy who was seated next to me dah makan kawasan kerusi I. So I shift la nak elakkan paha bergesel tapi dia buat dek, didn’t make any effort to give me some space. Lelaki itu duduk terkangkang sehingga mengganggu ruang duduk saya, menyebabkan saya rasa kurang selesa.

So bergesel lah sampai habis show. I’m so small, bayangkan. Untuk menegurnya pada waktu itu saya rasa kurang sesuai. Lagipun saya tidak kenal lelaki tersebut. Jadi, saya berkongsi keluhan itu di Facebook sahaja. Tidak sangka pula status itu disalah ertikan dan menjadi viral.” Malah katanya, dia sering kali menghadapi situasi yang sama ketika menghadiri acara pertunjukan fesyen yang mana tetamu sepatutnya duduk dengan lebih tertib tanpa mengganggu keselesaan tetamu lain, itulah sebenarnya yang ingin diluahkan oleh Sis Zai.

Status Sis Zai terbaru telah menjelaskan mohon maaf beliau kepada semua, “Bukan niat saya untuk menghina (body shame) sesiapa – ahli keluarga,      kawan-kawan atau pun followers tetapi status FB saya tempoh hari adalah luahan hati mengenai situasi (manspreading) yang saya alami baru ini. Sepanjang kerjaya saya sebagai ketua stylist selama hampir 3 dekad, saya tidak akan dapat melaksanakan tanggungjawab saya jika saya bersikap judgemental. Oleh itu sekiranya status saya telah menyinggung perasaan mana-mana ahli keluarga, kawan-kawan dan followers, saya menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf. From the bottom of my heart.”

 

Kesilapan pada ayat pertama di sosial media beliau itu telah mencetus kontroversi dan Sis Zai pun telah meminta maaf. Kadang-kadang orang yang hebat pun membuat salah bukan kerana mereka teruk tetapi mereka juga adalah MANUSIA, tiada yang sempurna. Melakukan kesalahan adalah biasa dan semangnya sifat manusia. Mengakui kesalahan adalah manusia berani. Memperbaiki kesalahan adalah manusia bijaksana. Memaafkan kesalahan adalah manusia SUPER hebat!

 

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: