“Harapkan Cucuk Plasenta Dapat Kulit Cantik Macam Dia, Tak Sangka MUKA BENGKAK & SENGET Sebelah!”

“Harapkan Cucuk Plasenta Dapat Kulit Cantik Macam Dia, Tak Sangka MUKA BENGKAK & SENGET Sebelah!”

Gara-gara terpancing dengan iklan seorang pengusaha kecantikan terkenal yang ‘cantik’, wanita malang ini terpaksa menanggung seksa apabila wajahnya bengkak serta ‘senget sebelah’.

Tambah mengapi-apikan perasaan, aduannya terhadap syarikat serta pengusaha kecantikan tersebut langsung tidak dipedulikan. Mujurlah selepas beberapa bulan berlalu, masalah Pengasas Butik Lila Majnun tersebut akhirnya pulih.

Tertarik untuk berkongsi pengalaman dahsyat itu, Nona menghubungi Lila Ruzaini Mohd Hussain, 47, untuk bertanyakan kesahihan kes ini. Niat kami disambut baik memandangkan beliau juga tidak mahu wanita lain melalui kisah yang serupa.

“Saya tertarik nak cuba treatment placenta di tempatnya selepas membaca di Internet. Masa tu saya ada masalah open pores dan rawatan tu dikatakan efektif untuk menambah seri serta mengecilkan pori-pori kulit.

Jadi kerana terlalu yakin dengan pengusaha popular yang cantik ni, saya pun setuju buat treatment placenta sebanyak tiga kali. Cucuk pipi kiri tiga kali dan pipi kanan pun tiga kali.

Tak lama kemudian, muka saya terus bengkak selama 2-3 minggu. Saya mula bimbang bila kawan-kawan perasan dan tegur kesannya yang mendadak. Susulan itu, saya terus mengadu pada pihak mereka tapi katanya ia perkara biasa. Tak perlu dibimbangkan.

Hinggalah muka saya tiba-tiba senget sebelah dan sakit yang teramat sangat.

Bayangkan selama 3 ke 4 minggu saya terpaksa menahan sakit tak terperi. Rasa cemas pun ada memikirkan jika keadaan ini kekal, teruklah saya.

Muka Lila yang tidak seimbang selepas rawatan

Masalahnya bila saya mengadu langsung tak diendahkan. Sampai saya tekad jumpa PA pengusaha tu untuk jumpa terus dengannya tapi tanpa rasa bersalah mereka jawab, ia perkara biasa,” cerita Lila dalam nada geram.

Biarpun kes ini telah berlalu dan wajahnya kembali pulih seperti sedia kala, peristiwa terbabit menjadi pengajaran terbesar buat Lila.

“Saya nak nasihatkan pada wanita lain supaya jangan terpedaya dengan treatment seperti ini. Pengusaha cuma jual produk tapi dia sendiri tak gunakan produk tersebut. Akibatnya kitalah yang tertipu dan terpaksa tanggung sendiri.

Dan kalau nak buat rawatan estetik, carilah klinik medispa yang diuruskan oleh tenaga pakar. Tengok siapa yang mencucuk muka kita dan orang itu mesti tahu tentang perubatan.

Buat juga research tentang produk suntikan, adakah ia dijamin selamat atau tidak? Ni semua penting agar kes seperti saya tak berulang,” kata wanita Kuala Lumpur itu bersungguh-sungguh.

Ini antara gambar-gambar persendirian Lila yang sempat ditangkap sebelum dan selepas mukanya bengkak. Semoga menjadi pengajaran dan peringatan kepada semua! Norzalina Mohd Alias

Wajah Lila masih kelihatan bengkak meskipun bersolek tebal

Lila terpaksa berkaca mata besar untuk melindungi wajahnya

Selepas beberapa bulan, kini akhirnya wajah Lila kembali pulih

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: