Featured

Aktiviti SYAIKHUL & SUMAYYAH Umpama Di Taska, Pendekatan PUTERI SARAH Kembangkan Minda Anak-Anak

IKLAN

Seronok dengar perkongsian Puteri Sarah Liyana membesarkan anak-anak. Selain tengok pengalaman orang-orang disekeliling mendidik anak, Sarah sendiri suka surrounding yang fun untuk si kecil supaya mereka boleh melalui perkembangan dengan baik.

 

Menurut Sarah, dia perlu pandai mengimbangai masa di antara kerjaya dan tanggungjawab di rumah memandangkan mereka kini sudah pun mempunyai dua orang anak. Dia juga menekankan bahawa perhatian daripada ibu bapa sangat penting untuk anak-anak yang masih kecil kerana di waktu inilah mereka perlu melihat dan meningkatkan perkembangan si kecil.

IKLAN

“Rumah saya dah macam taska kerana Sarah akan pastikan Syaikhul melalui fasa perkembangan sesuai dengan usianya.

 

Banyak ilmu yang Sarah belajar dari Internet dan buku serta melalui pengalaman yang dilalui oleh orang lain. Dulu Sarah lambat sikit dapat anak jadi adalah kesempatan untuk timba ilmu dari pengalaman orang lain.

 

 

 

 

Ada satu perkara nasihat dari ibu yang Sarah pegang sehingga kini iaitu memberi perhatian kepada Syaikhul berbanding Sumayyah. Bukan apa, Syaikhul sedang melalui fasa membesar dan memerlukan lebih perhatian berbanding Sumayyah yang masih bayi lagi. Syaikhul perlukan bimbingan dan perhatian supaya dia tidak rasa disisihkan.

IKLAN

 

 

Sarah tak mahu dia rasa terabai hanya kerana kami sudah mempunyai Sumayyah. Walaupun masih baru dalam dunia parenting, tetapi Sarah melihat dari pelbagai sudut. Alhamdulilah, setakat ini belum lagi Syaikhul menunjukkan sikap memberontak atau cemburu bila hadirnya Sumayyah.

 

Setiap tingkah laku Syaikhul terhadap adiknya akan Sarah pantau. Sebab itu Sarah terhadkan pembantu hanya membantu dari segi penjagaan rumah dan menjaga Sumayyah sahaja,” ujar Sarah.

Sarah yang kini sedang sibuk mempromosikan perniagaan kosmetiknya, Shara Cosmetics dalam ‘perjalanan’ untuk meluaskan sempadan perniagaan. Jenama Shara Cosmetics bagai satu ‘kemestian’ untuk dimiliki bahkan ia mudah juga untuk didapati di gedung Aeon.

 

“Alhamdulillah, selepas jenama Shara Cosmetics memasuki pasaran di 55 buah stor Aeon, kami giat mengatur langkah untuk menembusi pasaran negara kerana kita sedia tahu terdapat banyak pilihan kosmetik yang ada di Malaysia.

IKLAN

 

 

 

Sarah bersyukur sangat kerana mempunyai pasukan yang kuat untuk menguruskannya kerana apabila memikul tanggungjawab sebagai ibu kepada dua orang anak, tentunya jadual saya begitu padat sekali.” ujar isteri kepada pengarah terkenal, Syamsul Yusof itu.

 

Show comments
IKLAN
IKLAN
Published by
Anis Nor