Menariknya! Jom Berpesta Foto di Muzium Ilusi Pertama di Kuala Lumpur

Menariknya! Jom Berpesta Foto di Muzium Ilusi Pertama di Kuala Lumpur

Siapa sini yang alergi kalau tengok orang tengah nak ambil gambar, pasti akan menyelit. Kalau nampak tempat cantik sikit atau hipster sikit pasti nak abadi gambar kenangan di sana. Kalau anda menepati ciri-ciri ini, sudah pasti anda adalah insan paling teruja mengunjungi Muzium Ilusi Pertama di Asia.

Berlokasi di tengah-tengah segi tiga Kuala Lumpur, di Bukit Bintang atau secara tepatnya di Ansa Hotel Kuala Lumpur. Muzium Ilusi ini memiliki koleksi ilusi optik terbesar di Asia. Berbeza dengan muzium 3D, Muzium Ilusi ini meraikan keghairahan serta sorakan daripada pengunjung sepanjang masa berada di dalamnya.

Sebanyak 70 jenis pameran ilusi optik yang dipamerkan dalam pelbagai bentuk seperti lukisan dan rekaan kreatif. Setiap pameran bukan sahaja mencabar kreativiti malah mampu membuat pengunjung kagum dengan persembahan yang ditawarkan.

Sesuai untuk dikunjungi bersama seisi keluarga ataupun bersama teman-teman tersayang. Jangan datang seorang diri, nanti siapa pula yang mahu mengambil gambar! Dibuka bermula jam 9 pagi hingga 11 malam.

Ruang untuk diteroka

AMES ROOM

THE VORTEX TUNNEL

ROTATED ROOM

Tan Sri Dato’ Vincent Tan sebagai pendukung utama Muzium Ilusi ini telah mencuba sendiri persembahan di sini

HEAD ON THE PLATTER

OPTICAL ILLUSION

 

Museum of Illusions (Muzium Ilusi) Kuala Lumpur

Ansa Hotel, 101 Jalan Bukit Bintang

DEWASA: RM35

KANAK: RM15

www.museumofillusions.my

REBUT PELUANG UNTUK  MEMENANGI PASS MASUK PERCUMA UNTUK DUA ORANG KE MUZIUM ILUSI INI DENGAN MENGHANTAR JAWAPAN TEPAT KEPADA [email protected]. HANYA 5 PEMENANG BERTUAH AKAN DIPILIH DAN DIHUBUNGI OLEH PIHAK NONA.

SOALAN;

  1. DIMANAKAH LOKASI MUZIUM ILUSI INI?
  2. APAKAH ISU MENARIK YANG ANDA MAHU DARIPADA MAJALAH NONA?
  3. SIAPAKAH COVER MAJALAH NONA ISU JULAI 2018?

 

 

 

 

“Kalau Besar Macam Tu Saya Pun Tak Suka, I Don’t Suntik!”, IZARA AISHAH Jelas Isu Punggung Besar

“Kalau Besar Macam Tu Saya Pun Tak Suka, I Don’t Suntik!”, IZARA AISHAH Jelas Isu Punggung Besar

Merupakan menantu kepada penyanyi tersohor negara Dato’ Sri Siti Nurhaliza dan jutawan terkenal Malaysia Dato’ Sri Khalid, pelakon Izara Aishah sememangnya mendapat perhatian orang ramai selain bakatnya dalam bidang lakonan yang memang tidak dapat dipertikaikan lagi. Walaupun sudah mendirikan rumah tangga bersama Adib Khalid pada November tahun lalu, Izara masih lagi dilihat aktif menguruskan perniagaan kosmetik miliknya selain sibuk shooting untuk drama terbaru.

 

Terbaru, untuk mendekatkan dirinya bersama peminat yang selama ini memberi sokongan dan semangat untuk beliau terus bertahan dalam industri hiburan ini, Izara ada membuat satu sesi soal jawab khas bersama peminatnya di laman Twitter dan membalas setiap persoalan yang diajukan oleh netizen satu persatu.

Izara turut berkongsi rahsia penjagaan kulit dan juga perkembangan terkini beliau dalam bidang lakonan yang sedang melakukan penggambaran untuk drama bersiri 100 episod dan bakal ditayangkan di Astro.

Walau bagaimanapun, timbul pula satu isu di mana ada netizen yang mempersoalkan bentuk punggung Izara yang dikatakan pernah melakukan suntikan untuk besarkan punggung! Namun, Izara menafikan tuduhan tersebut dan menjelaskan foto yang menunjukkan bentuk punggungnya itu telah disunting dan nampak begitu lucah.

“Berkenaan punggung saya. Maaf kalau tak suka. Saya pergi ke gym selama 3 tahun dan fokus satu part sahaja iaitu punggung saya. Tak sentuh perut, tangan dan lain-lain. Saya pernah gemuk dan bila berisi senang nak buat part punggung.”

 

” Foto ini dorang edit bagi mengarut dan nampak begitu lucah. Itu bukan punggung saya yang sebenarnya kerana ia terlalu besar. Kalau besar macam tu pun saya tak akan suka ee…”, jelas Izara.

 

Bagi mengelakkan salah faham yang berterusan antara netizen, Izara turut memuat naik gambar asal pungunggnya itu.

 

Diharapkan, dengan penjelasan Izara ni dapat lah netizen di luar sana cakap yang punggung Izara ni besar disebabkan suntikan. Tak baik tuduh orang yang bukan-bukan. Kalau tak betul kan dah jatuh fitnah. Kalau nak ada body yang hot macam Izara ni, pergilah bersenam dan jangan sibuk duduk membawang je ya. Nak cantik kena ada effort sikit.

 

sumber: Twitter

4 Tip Berkesan Cegah RAMBUT BERUBAN Di Usia Muda!

4 Tip Berkesan Cegah RAMBUT BERUBAN Di Usia Muda!

Rambut beruban sinonim dengan golongan berusia. Rambut akan mula memutih pada usia 30 tahun ke atas. Namun, kini dilema tersebut turut dialami oleh golongan muda yang rata-rata mempunyai uban seawal usia 20 tahun. Apa jua masalah contohnya berkelemumur atau beruban boleh menjejaskan penampilan sekaligus mengurangkan keyakinan diri. Maka, uban bukan lagi menjadi petanda kepada penuaan kerana sesiapa pun boleh mengalaminya atas faktor-faktor tertentu.

Amalkan 4 cara mudah ini bagi mencegah rambut beruban khususnya di usia muda.

MAKANAN BERZAT UNTUK RAMBUT

Kekurangan zat menjadi salah satu punca rambut beruban awal. Amalkan pengambilan makanan yang mengandungi vitamin B12, vitamin B9 dan zink. Sumbernya seperti telur, ikan, bayam, asparagus, sawi, tiram, kerang, badam dan daging.

KAWAL STRES

Selain mempengaruhi kesihatan badan, stres juga boleh menyebabkan rambut gugur dan beruban. Maka, kawal stres anda agar dapat mengurangkan risiko rambut cepat beruban. Luangkan masa dengan bercuti, beriadah, melakukan perkara yang disukai dan konsultasi dengan pakar psikologi bagi mendapatkan cara terbaik bagi mengetahui punca stres.

BERHENTI MEROKOK

Kajian menunjukkan merokok menjadi salah satu punca cepatnya proses penuaan berlaku. Tabiat merokok dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan pigmen pada rambut semakin menghilang. Bagi yang merokok berusahalah untuk berhenti mulai sekarang.

PERIKSA KESIHATAN SECARA RUTIN

Genetik turut menjadi faktor kepada masalah rambut beruban di usia muda. Justeru, pentingnya anda melakukan pemeriksaan kesihatan secara rutin untuk mengenal pasti penyakit dengan lebih awal agar rawatan yang sesuai boleh dilakukan.

Laa.. Ini Je Ke Rupanya Rahsia Cantik DATO’ SRI SITI NURHALIZA? Patutlah Nampak ‘Gold’ Sangat!

Laa.. Ini Je Ke Rupanya Rahsia Cantik DATO’ SRI SITI NURHALIZA? Patutlah Nampak ‘Gold’ Sangat!

Diam tak diam sudah 8 tahun jenama kosmetik dan penjagaan kulit terkenal SIMPLYSITI milik penyanyi tersohor tanah air, Dato’ Sri Siti Nurhaliza berada di pasaran. Bagi meraikan ulang tahunnya yang ke-8, petang kelmarin SIMPLYSITI telah mengadakan satu majlis istimewa serta eksklusif bersama media dan para pengguna setianya di Atmosphere 360 Revolving Restaurant, Menara Kuala Lumpur.

Hitam dan gold menjadi warna utama bagi majlis santai ini yang bertemakan “8 Tahun Keemasan’. Bukan hanya pada sentuhan dekorasi malah para tetamu juga sporting dengan mengenakan pakaian mengikut warna tema.

“Atas sokongan semua pengguna sepanjang 8 tahun ini, SIMPLYSITI kini semakin kukuh dan berkembang maju bukan sahaja di pasaran tempatan bahkan di Singapura. Tidak lama lagi ia akan memasuki pasaran Indonesia pula,” kongsi Dato’ Sri Siti Nurhaliza selaku Pengerusi SIMPLYSITI.

Turut dilancarkan koleksi kosmetik mewah SIMPLYSITI GOLD EDITION yang sudah pun berada di pasaran sejak Jun lalu iaitu sebelum menjelang Aidilfitri.

Koleksi ini diformulasi dengan Soft-Focus Technology dan Gold Dust yang memberi litupan sempurna dan menyerlahkan seri wajah bak kilauan emas. Didatangkan dengan 4 produk iaitu Cushion Foundation, Shading Blusher dan Matte Lip Cream yang terdiri daripada 5 warna mewah.

Turut diraikan ialah ahli-ahli SIMPLYSITI ELIT yang menjana pendapatan dengan menjadi agen jualan SIMPLYSITI. 10 Ahli SIMPLYSITI ELIT yang berjaya mencatat jualan tertinggi sepanjang bulan Mac-Jun 2018 diberi penghargaan dalam majlis ini.

Turut mencuri tumpuan ialah kehadiran si comel pipi merah, Siti Aafiyah yang ditemani oleh Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa.

 

 

Ingatkan Sakit Biasa Je, Rupa-Rupanya Dah Hidap KANSER LIMFOMA Tahap 4!

Ingatkan Sakit Biasa Je, Rupa-Rupanya Dah Hidap KANSER LIMFOMA Tahap 4!

Allahu, dia baru berusia 23 tahun tapi dugaan yang Allah berikan kepadanya sangat besar. Mungkin empunya diri pun tak pernah terlintas akan menghidap penyakit ini. Mahu atau tidak, inilah takdir yang perlu ditempuh Nur Farlena.

Meskipun sukar menerima kenyataan pada awalnya, namun sokongan padu ibu tersayang dan keluarga membuatkan wanita ini cekal melawan sakit.

Apa yang pasti, catatan ‘perjuangan’ Farlena yang dikongsikan di Facebooknya hari ini mendapat perhatian ramai. Rata-rata mereka yang membaca coretan ringkasnya melahirkan reaksi positif.

“Aku baru kerja setahun, tak sah jawatan lagi baru nak rasa pikul tanggungjawab tu ermm dah sakit. Aku sakit sejak tahun lepas lagi. Demam berpanjangan sampai 2 bulan. Malam-malam badan panas sangat.

Hujung bulan 12 sakit belakang pulak, X-ray takda apa-apa. Refer Ortho, refer Physio. Aku pergi TCA, aku banyak MC masa kerja sebab aku tak tahan sangat. Aku sakit, aku telan ubat tahan sakit. Tak jalan. Sakit. Tapi aku masih boleh berjalan. Awal 2018, aku start demam balik, batuk dan tumbuh biji-biji kat leher. Aku jumpa doctor hospital, doctor kampung pun aku jumpa tapi still sakit. Biji tu pulak makin banyak dan aku mula semput, berpeluh waktu malam dan cepat letih.

28/4/2018 aku kerja shift pagi. Masa tu memang tengah semput tapi sr suruh pergi klinik staff sebab tengok aku tak sihat. Aku naik motor buruk aku pergi klinik staff. Dekat klinik staff, buat X-ray, ambik darah semua. Doktor kata paru-paru ada air, lungs teruk sangat… refer medical. Suspek TB pulak. Maka admit wad.

Dekat wad aku punya diagnos macam-macam. Buat sputum 3 kali, negatif. Ambil biopsy dekat leher, dekat lung (tak dapat-dapat detect juga). Aku dah on ubat Tibi dah, pahit, banyak, tak sedap pulak tu. Last-last ambil biopsy dekat celah paha aku, ambil biji tu. Seminggu lepas tu baru tahu lymphoma.

Eh, sepanjang aku kat wad aku semput, dari tak pakai oksigen, kena pakai high flow mask. Nasib tak intubate je. Aku kena cucuk sana-sini, dekat belakang, tepi, nak buang air. Bayangkan apa aku rasa? Pleural taping banyak kali. Chest tube aku 3 kali kena. Kiri kanan pulak tu. Sakit, pedih. Nak buat macam manakan, kalau tak aku semput, tak boleh nak bernafas. Seksa weh, aku rasa saat nak hilang nyawa tu macam mana, Allah bagi aku rasa.

23/5/18 diagnos cancer lymphoma, 24/5/18 transfer Hospital Ampang. Petang doctor review kata dah stage 4 . Aku hilang arah masa tu, air mata bertan-tan juga lah. Tengok mak kat sebelah, lagi aku sedih. Lama-lama aku reda, aku cuba lawan.

Ulser di mulut kesan kemoterapi

Sekarang aku dah kemo kali ketiga, inshaAllah nanti proceed untuk yang seterusnya. Aku takut, cuma aku yakin ada Allah, sakit penghapus dosa, terima sakit dengan reda. Jangan stress, stress punca kanser merebak. Tenang-tenang je. Aku kuat kerana Allah S.W.T, mak, keluarga aku, sahabat-sahabat dan ada seseorang yang masih setia bersama aku walaupun aku macam ni. Doakan aku tau. Panjang lagi perjuangan aku ni. Kemo tak habis lagi. Terima kasih semua sebab banyak bantu aku. Much of love.”

Benar, sesungguhnya sakit itu penghapus dosa. Mungkin ini juga salah satu ‘cara’ Yang Maha Esa menguji hambaNya agar sentiasa mengingati dan mendekatkan diri kepadaNya. Berdoa dan tawakal dengan ketentuan ini. Moga ada sinar hidayah di penghujungnya kelak.

Sumber: Facebook Nur Farlena

Ramai Wanita Sebak Lepas Baca Luahan Hati ZARINA ZAINUDDIN Ini, Memang Tabah!

Ramai Wanita Sebak Lepas Baca Luahan Hati ZARINA ZAINUDDIN Ini, Memang Tabah!

Di sebalik senyum dan tawanya, tersimpan kisah hidup yang sukar diungkapkan selebriti bernama Zarina Zainuddin. Meskipun status sebagai isteri kedua bukan lagi rahsia namun segala onak ranjau yang dilalui ibu kepada empat cahaya mata ini disimpan kemas daripada perhatian masyarakat. Kedengaran agak cliche, tapi hakikatnya wanita yang hidup bermadu pasti tidak lepas daripada pandangan serong khalayak.

Bersikap terbuka menzahirkan kisah pelayaran bahtera rumah tangga yang dinikmatinya selama 25 tahun, luahan hati Zarina yang menyambut ulangtahun perkahwinan pada Jumaat lepas ini nyata menyentuh emosi ramai wanita.

“13 Julai 1993 tarikh keramat saya selamat dinikahkan dengan seorang lelaki dan menjadi isteri keduanya.. saat ini saya tahu sekeping hati wanita lain hancur berderai.. Walaupun perkahwinan saya atas izinnya tapi dia terluka di saat saya baru mengejar bahagia. Perkahwinan dalam usia saya 22 tahun.. saat itu saya cuma katakan padanya saya takde sesiapa kakak hidup saya macam lalang ditiup angin, ke kiri ke kirilah saya ditiup angin. Ke kanan ke kananlah saya.

Kalau kakak izinkan saya kahwin, alhamdulillah dengan izinnya kahwinlah saya nun jauh di seberang sana.

Selepas 3 bulan kahwin suami saya berkata pada saya. Abang kahwin dengan Ina sebab abang kesian saja. Kakaklah segala-galanya dalam hidup abang. Lepas kahwin baru abang sedar abang lebih perlukan dia. Kalau Ina nak cinta, cinta ni tak ada.

Kalau sabar adalah nanti.. kahwinlah saya tanpa cinta dan saya masih ingat lagi kata suami saya, abang taknak isteri yang abang keluar ikut depan dia keluar ikut pintu belakang. Kalau nak jadi seorang wanita harus belajar bersabar dan sabar dan sabar..

Terima kasih abang.. sabar itu separuh dari iman. Semoga ini semua menjadi pedoman dan pengajaran untuk semua. Anda boleh dapat cinta tapi anda tidak akan dapat menguasai cinta. Cinta itu mahal dan hanya untuk Allah sahaja yang lain berserahlah padanya. Saya pernah buat silap.. tapi anak-anak ini banyak menyedarkan saya kuasa Allah lebih hebat dari segalanya.”

Mungkin selama ini ada yang beranggapan menjadi isteri kedua pasti dibuai dengan belaian mesra dan serba indah belaka. Realitinya nyata berbeza dengan apa yang ditanggung aktres berbakat ini. Pun begitu, Nona pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku dan menjadikan Zarina lebih matang mendepani hari-hari mendatang di samping keluarga tersayang.

Allah tidak menduga hambaNya melebihi kemampuan mereka. Berlapang dadalah menempuh dugaan yang ‘dikirimkan’. Moga ujian ini membuatkan kita lebih cekal.

Sumber: Instagram Zarina Zainuddin

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: