Rumah PUTERI SARAH Bagai TASKA Gara-Gara SYAIKHUL & SUMAYYAH

  1440

  Seronok dengar perkongsian Puteri Sarah Liyana membesarkan anak-anak. Selain tengok pengalaman orang-orang disekeliling mendidik anak, Sarah sendiri suka surrounding yang fun untuk si kecil supaya mereka boleh melalui perkembangan dengan baik.

  “Rumah saya dah macam taska kerana Sarah akan pastikan Syaikhul melalui fasa perkembangan sesuai dengan usianya.

  Banyak ilmu yang Sarah belajar dari Internet dan buku serta melalui pengalaman yang dilalui oleh orang lain. Dulu Sarah lambat sikit dapat anak jadi adalah kesempatan untuk timba ilmu dari pengalaman orang lain.

  Ada satu perkara nasihat dari ibu yang Sarah pegang sehingga kini iaitu memberi perhatian kepada Syaikhul berbanding Sumayyah. Bukan apa, Syaikhul sedang melalui fasa membesar dan memerlukan lebih perhatian berbanding Sumayyah yang masih bayi lagi. Syaikhul perlukan bimbingan dan perhatian supaya dia tidak rasa disisihkan.

  Sarah tak mahu dia rasa terabai hanya kerana kami sudah mempunyai Sumayyah. Walaupun masih baru dalam dunia parenting, tetapi Sarah melihat dari pelbagai sudut. Alhamdulilah, setakat ini belum lagi Syaikhul menunjukkan sikap memberontak atau cemburu bila hadirnya Sumayyah.

  Setiap tingkah laku Syaikhul terhadap adiknya akan Sarah pantau. Sebab itu Sarah terhadkan pembantu hanya membantu dari segi penjagaan rumah dan menjaga Sumayyah sahaja,” ujar Sarah.

  Sarah yang kini sedang sibuk mempromosikan perniagaan kosmetiknya, Shara Cosmetics dalam ‘perjalanan’ untuk meluaskan sempadan perniagaan. Jenama Shara Cosmetics bakal menembusi pasaran gedung Guardian pula.

  “Alhamdulillah, selepas jenama Shara Cosmetics memasuki pasaran di 55 buah stor Aeon, kami giat mengatur langkah untuk menembusi pasaran di gedung Guardian pula. Jika ‘menjadi’, Sarah akan menjadi artis pertama yang memasuki stor farmasi terkenal itu. Sarah bersyukur sangat kerana mempunyai pasukan yang kuat untuk menguruskannya memandangkan Sarah baharu sahaja melahirkan anak kedua,” ujar isteri kepada pengarah terkenal, Syamsul Yusof itu.

  Banyak lagi yang dikongsikan Sarah dalam majalah Nona edisi Jun 2019.