Majlis iftar ‘Embrace Gift Of Life’ di Shangri-La Kuala Lumpur cuit emosi ramai baru-baru ini. Pada malam yang istimewa minggu lalu, Grand Johor Ballroom di Shangri-La Kuala Lumpur bercahaya dengan sinaran kasih sayang dan kegembiraan.

IKLAN

Majlis tahunan ‘Embrace Gift of Life’ menyatukan 140 tetamu yang mewakili kepelbagaian masyarakat termasuk 60 anak-anak yatim dan asnaf dari Rumah Qaseh Ibu dan juga anak-anak penerima Embrace bersama keluarga mereka.

Majlis ini tidak sekadar sekadar majlis iftar tetapi satu usaha bersama untuk menyokong program amal yang telah berlangsung sejak 1985.

‘Embrace Gift of Life’ merupakan tangan kasih kepada kanak-kanak yang menghidap penyakit jantung bawaan atau penyakit jantung yang serius. Dana yang dikumpul pada malam itu dan di setiap majlis sebelum ini, membawa sinar harapan kepada keluarga yang memerlukan.

Majlis Iftar ‘Embrace Gift Of Life’ Di Shangri-La Kuala Lumpur Cuit Emosi
Daniel Kaeflein

 

Pengurus Besar Shangri-La Kuala Lumpur, Daniel Kaeflein, menyuarakan penghargaan kepada semua yang hadir. Beliau menegaskan komitmen hotel untuk menjadi sebahagian daripada komuniti yang prihatin.

Baginya, ‘Embrace Gift of Life’ bukan sekadar program amal, tetapi satu panggilan untuk bersama-sama membina masa depan yang lebih baik untuk anak-anak kita.

Pada malam itu, semangat kebaikan begitu kuat. Para tetamu dan sukarelawan berkongsi senyuman dan cerita, seolah-olah masa berlalu tanpa bebanan, tanpa kesedihan.

IKLAN
Majlis Iftar ‘Embrace Gift Of Life’ Di Shangri-La Kuala Lumpur Cuit Emosi
Shangri-La Kuala Lumpur

 

Melihat kegembiraan di wajah anak-anak dari Rumah Qaseh Ibu menikmati makanan penuh berselera dan bermain ternyata kasih sayang ini turut menyatukan semua orang.

Istimewanya, majlis ini turut mendapat rakan penaja yang prihatin. Jenama bas pelancongan ‘Hop On Hop Off’ telah menyediakan pengangkutan bagi anak-anak dari Rumah Qaseh Ibu, memastikan mereka tiba dengan gembira dan selamat selain kerjasama dengan Nanyang Press.

IKLAN

Persembahan anak-anak Istimewa dari Heavenly Star Music Academy turut memeriahkan majlis. Anak-anak kecil berusia 3 hingga 12 tahun memukau hati para tetamu dengan bakat mereka yang mengagumkan. Di antara nada-nada yang indah, kita merasakan betapa berharganya setiap momen yang kita miliki.

Majlis Iftar ‘Embrace Gift Of Life’ Di Shangri-La Kuala Lumpur Cuit Emosi
Shangri-La Kuala Lumpur

 

Shangri-La Kuala Lumpur dengan tegas mengulangi komitmen mereka untuk menyokong program ‘Embrace Gift of Life’ dan inisiatif komuniti lainnya.

Artikel berkaitan: https://www.nona.my/evolusi-warisan-baju-raya-fasha-elisya-sandha-elegan-berbusana-larney/

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI