Tampuk pemerintahan Perdana Menteri kelima, Tun Abdullah Ahmad Badawi pastinya dikenang rakyat sampai hari ini. Mengangkat gagasan Islam Hadhari ketika mentadbir negara pada tahun 2003, jasa dan pengorbanan beliau memartabatkan agama mendapat perhatian rakyat.

Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi menjawat tugas pemimpin tertinggi negara itu selama sepenggal selepas pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad.

IKLAN

Tun Abdullah atau lebih dikenali sebagai Pak Lah selamat menyambut ulang tahun kelahiran ke-84 pada 25 November lepas.

Sudah agak lama tidak melihat sosok figura disegani ramai ini dan ternyata penampilan Pak Lah ketika menghadiri sambutan hari lahir beliau menarik tumpuan khalayak.

Pencetus Islam Hadhari, Sosok Terkini Tun Abdullah Badawi Genap Usia 84 Buat Ramai Sayu! Pencetus Islam Hadhari, Sosok Terkini Tun Abdullah Badawi Genap Usia 84 Buat Ramai Sayu!

Pemimpin kelahiran Pulau Pinang ini hadir berkerusi roda sekaligus mengundang rasa sebak melihat kesihatan bekas Perdana Menteri tersebut.

Menerusi perkongsian Timbalan Menteri Luar Negeri, Dato’ Sri Reezal Merican Naina Merican di media sosial miliknya, Pak Lah cukup dekat di hati Ahli Parlimen Kepala Batas berkenaan dan kerana bekas pemimpin itulah dia membawanya menceburi dunia politik.

“Tun Abdullah bin Hj Ahmad Badawi. Satu nama dan tubuh yang sangat dirindukan oleh saya secara peribadi dan pastinya juga orang-orang Kepala Batas.

Hari ini, saya dan isteri dapat menghoskan majlis makan bersama beliau dan Tun Jeanne Abdullah, tanda ingatan meraikan ulang tahun kelahiran Pak Lah ke-84 pada esok hari, 26 November 2023.

IKLAN

Pencetus Islam Hadhari, Sosok Terkini Tun Abdullah Badawi Genap Usia 84 Buat Ramai Sayu! Pencetus Islam Hadhari, Sosok Terkini Tun Abdullah Badawi Genap Usia 84 Buat Ramai Sayu!

Turut hadir, sahabat-sahabat seperjuangan yang sentiasa mengingati jasa besar Pak Lah kepada Kepala Batas dan negara.

Sungguh, saya cukup rindu untuk bersembang, berkongsi idea dan mendengar celoteh beliau.

Pak Lah lah yang membimbing saya erti mengkhidmati masyarakat dan seterusnya membawa saya ke dalam dunia politik. Boleh dikatakan, tanpa Pak Lah, tiada juga Reezal Merican di pentas politik tanah air ini.

IKLAN

Alhamdulillah Pak Lah sihat sahaja. Semoga Pak Lah dipanjangkan umur dan sentiasa di dalam rahmat Allah SWT.”

Pencetus Islam Hadhari, Sosok Terkini Tun Abdullah Badawi Genap Usia 84 Buat Ramai Sayu!

September tahun lalu, buat pertama kali Khairy Jamaluddin yang juga menantu Pak Lah mendedahkan keadaan bapa mentuanya itu menghidap demensia.

Khairy juga berkata Pak Lah turut tidak mengingati namanya, isteri serta ahli keluarga lain.

Artikel berkaitan https://www.nona.my/moga-jadi-sumber-inspirasi-anak-anak-ayu-abas-bangga-tomok-genggam-ijazah/

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI