ABDUL LATIF ROMLY

Cantik tunang dia! Jaguh lompat jauh negara, Abdul Latif Romly selamat melangsungkan majlis pertunangan dengan wanita pilihannya di Kangar, Perlis. Difahamkan, wanita tersebut yang dikenali sebagai Nabila Farhana merupakan teman Latif sejak di bangku sekolah lagi.

IKLAN

Kakak kepada Latif iaitu Siti Aminah memberitahu tunang adiknya itu juga ialah seorang guru dan mengenali Latif ketika mereka sama-sama belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Syed Alwi, Perlis.

Abdul Latif ketika menang emas di Sukan Paralimpik Tokyo 2020
Di samping keluarga tersayang
Credit Instagram @latifromly

Berkongsi perkhabaran gembira itu, Latif yang sebelum ini merangkul pingat emas dalam Sukan Paralimpik Tokyo 2020 turut memuat naik momen bahagia berkenaan di media sosial miliknya. “Alhamdulillah, one step closer.”

Menerusi gambar yang dikongsikan, jelas kelihatan wajah gembira kedua-dua pasangan di samping keluarga tersayang. Latif dan tunangnya, Nabila tampil sedondon dalam persalinan rona pastel dalam satu majlis ringkas dan indah.

6 September lepas, media pernah melaporkan mengenai atlet paralimpik kebangsaan berusia 24 tahun itu yang mengaku sudah mempunyai pilihan hati dan merancang untuk mendirikan rumah tangga pada tahun 2025.

IKLAN
Credit Instagram @nabersss
Credit Instagram @nabersss
Credit Instagram @nabersss
Credit Instagram @nabersss
Credit Instagram @nabersss
Credit Instagram @nabersss

Anak bongsu daripada tujuh beradik itu juga memaklumkan dia tidak merancang menamatkan zaman bujang dalam waktu terdekat. Sebaliknya perlu memberi tumpuan dalam sukan dan berusaha untuk layak menyertai Sukan Paralimpik di Paris pada 2024.

IKLAN

Semoga urusan kedua-dua pasangan ini dipermudahkan hingga ke jenjang pelamin kelak.