BOH Plantations Sdn Bhd, penanaman teh terkemuka di Malaysia sejak 1929, baru-baru ini telah melancarkan Hari Teh Sedunia 2017. Merupakan sebuah acara tahunan pada tanggal 15 Disember sejak tahun 2005, Hari Teh Sedunia disambut di negara-negara pengeluar teh bagi meraikan teh sebagai antara minuman tertua di dunia serta minuman yang lazim diminum selain air. Sambutan ini juga bertujuan bagi mengetengahkan impak pemerdagangan antarabangsa teh kepada pekerja ladang dan pengeluar dan bagi menyokong mekanisma urusniaga yang adil.

IKLAN

Keputusan yang dibuat oleh BOH bagi meraikan pekerja serta pelanggan setia pada Hari Teh Sedunia ini nyata memperkukuhkan penghargaan syarikat terhadap pekerja yang terlibat dalam mengembangkan, memproses serta menghasilkan teh berkualiti yang sinonim dengan BOH, tidak lupa juga kepada penggemar teh yang minum 4 juta kilogram teh yang dihasilkan setiap tahun (atau bersamaan dengan 5.5 juta cawan sehari!

Sempena Hari Teh Sedunia, BOH Raikan Penggemar Teh Di Malaysia!

Meraikan pelancaran Hari Teh Sedunia 2017, BOH melancarkan Jelajah Teh BOH yang bakal mengunjungi kawasan terpilih di dalam negara menerusi Trak Teh BOH dengan Kuala Lumpur sebagai destinasi permulaan. Jelajah Teh BOH ini akan memperlihatkan BOH menghidang rangkaian teh yang digemari ramai disertakan dengan aktiviti-aktiviti menarik.

Pada sambutan Hari Teh Sedunia 2017, BOH telah mendermakan sejumlah wang kepada Dignity for Children Foundation bagi kemampanan masa depan kanak-kanak kurang berkemampuan. Cek bernilai RM 20,000 telah disampaikan kepada Pengasas dan Pengerusi Yayasan tersebut, Rev. Elisha Satvinder di Kafe EatXDignity, sebuah kafe latihan keusahawanan, yang diusahakan oleh Dignity.

Sumbangan oleh BOH akan digunakan bagi membiayai program berterusan Dignity menerusi Jelajah Pameran Seni Dignity yang bertindak sebagai inisiatif pengumpulan dana bagi tahun 2018 yang akan diadakan bersempena ulangtahun ke-20 yayasan tersebut. Jelajah pameran seni dan program pengumpulan dana ini melibatkan 60 jenis hasil seni yang direka oleh 20 pelajar dengan tema ‘Redeeming Childhood, Restoring Hope’.

IKLAN

Selain mengumpul dana bagi menyokong keperluan pendidikan serta perkembangan di Dignity, pameran tersebut turut meraikan bakat seni muda dan menjadi platform kemahiran seni bagi jangka masa panjang untuk golongan miskin. ROSMAH IDAYU ABU SAMAH

 

IKLAN

 

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI