Hampir 6 bulan memeluk Islam, aktres Angeline Tan akhirnya berhijab lepas kahwin, transformasi wanita mualaf berbangsa Cina dikenali ‘Lucy’ ini cetus inspirasi.

IKLAN

Memilih sahabat lamanya, Sabri Yunus yang juga seorang pelakon dan pengarah ternama Malaysia, penghijrahan Ardini Angeline Tan, 56 tahun disambut kesyukuran oleh seluruh umat Islam.

Pada usia 50-an, wanita yang popular dengan watak ‘Lucy’ menerusi sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu tersebut tenang berkongsi kisah berhijab melalui slot video Riuh Ramadan Nona.

‘Hatinya terbuka sendiri…’ itu komen Sabri Yunus dalam temu bual di bawah. Jom tengok sendiri gelagat Angeline Tan di dapur…

Mengakui suka mengumpul selendang atau shawl untuk dipakai pada bahu, siapa sangka hobi Angeline pada zaman muda itu membawa kebaikan hingga sekarang.

Shawl kesayangannya masih boleh digunakan sebagai hijab, malah sejak berubah imej beliau merasa lebih selamat dan tenang.

Pemakaian hijab tidak hanya mengubah cara seseorang dilihat oleh dunia, malah menukar cara pemakainya ‘melihat’ dunia dan diri mereka sendiri.

IKLAN
Aktres Angeline Tan Akhirnya Berhijab Lepas Kahwin, Transformasi ‘Lucy’ Cetus Inspirasi
Ardini Angeline Tan

 

Dan benar sesungguhnya, menutup aurat itu mengangkat maruah, memelihara kehormatan dan melambangkan kemuliaan wanita Muslimah.

Berubah tanpa paksaan, Sabri Yunus juga bersifat ‘gentleman’ mengenai transformasi isterinya. Kata Sabri, beliau memberikan ruang dan waktu secukupnya agar Angeline mengenali keindahan Islam serta amat seronok apabila perkara tersebut berlaku dengan pantas.

IKLAN

Asbab perkahwinan Angeline Tan dan Sabri Yunus tahun lepas, bertambah saudara Islam kita, syukur! Cantik sangat berhijab, makin berseri wajahnya.

MUA: Ayang Kamell
Lokasi: Shangri-La Kuala Lumpur
Busana: LARNEY

Artikel berkaitan: https://www.nona.my/video/mewahnya-gaun-pengantin-swarovski-angeline-tan-nilainya-cecah-rm100k/

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI