Kejayaan anak kelahiran Ipoh Perak ini mencipta sejarah menjadi rakyat Malaysia pertama memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik Oscar nyata mengujakan dan membanggakan keseluruhan rakyat Malaysia!

IKLAN

Dan khabar baru yang baru diterima, Tan Sri Michelle Yeoh dijadualkan akan bertemu dengan peminat di Malaysia tidak lama lagi di mana beliau dijadualkan akan hadir dalam sebuah acara, Pride of Malaysia Michelle Yeoh Homecoming Public Fan Meet pada 18 April di Pavilion Kuala Lumpur pukul 4 petang.

Michelle Yeoh 60, mencipta sejarah apabila memenangi trofi Pelakon Wanita Terbaik di Anugerah Akademi ke-95 di Los Angeles bulan lalu sekali gus menjadi pelakon dari Asia pertama yang berjaya dinobatkan gelaran tersebut.

Ketika berucap, Michelle Yeoh mendedikasikan kemenangannya kepada semua orang yang pernah punya impian untuk mencapai sesuatu kejayaan untuk terus berharap dan berusaha, nyata menjadi pembakar semangat di seluruh dunia terutama rakyat Malaysia.

“Untuk anda semua yang kelihatan seperti saya dan pada menonton malam ini, anda semua jangan pernah berhenti berharap. Ini adalah bukti, impian besar, dan impian menjadi kenyataan.

“Saya perlu mendedikasikan (anugerah) ini kepada ibu saya, semua ibu di dunia kerana mereka benar-benar wira-wira, dan tanpa mereka, tiada seorang pun daripada kita akan berada di sini malam ini.

IKLAN

“Saya bawa pulang ini kepadanya. Dia sedang menonton sekarang di Malaysia, KL, bersama keluarga dan rakan-rakan saya. Saya sayang kamu semua. Saya bawa pulang ini kepada kamu,” katanya di atas pentas pada malam tersebut selepas menerima anugerah Pelakon Wanita Terbaik.

Untuk rekod, Michelle memenangi anugerah terbabit menerusi filem Everything Everywhere All at Once, dan filem itu menggungguli anugerah Oscar edisi ke 95 tahun dengan merangkul 7 anugerah termasuk filem terbaik dan pengarah terbaik.

IKLAN

***

Majalah Nona juga ada di Telegram tau. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI