DATIN AZRENE Kurus Dengan DIET KETO, Bakal KONGSI PROGRAM Kurus Tidak Lama Lagi

IKLAN

Wah, cemburu betul melihat bentuk badan Datin Azrene Ahmad yang nampak susut selepas 40 hari mengamalkan Diet Keto. Dalam posting terbaharu Datin Azrene, perbezaan bentuk tubuhnya terlihat begitu ketara tanpa editing langsung!

Beruntunglah bila tuan empunya badan dapat menyekat diri dan berdisplin mengamalkan gaya hidup sihat.

“No filters, no supplements, no diuretics, no slimming salons, no corsets, no slimming products, no photoshop. Just straight up good, healthy eating habits and consistent exercise for 40 days straight with no cheating.

IKLAN

Funnily enough I weighed 3kgs lighter in the picture on the left (before pic) than the picture on the right. Total of 12kgs and 6 inches lost. Jeans size from 42 to a size 36 (UK10). Totally chuffed with the results and I am now starting round 2 of #seleroketobydfy 40 days challenge.”

 

Lebih bertuah apabila Datin Azrene mendapat coaching diet daripada suami tersayang. Anak sulung pasangan ini, Payish atau Fariedz Fazley yang berusia 12 tahun juga hilang lapan kilogram selepas 40 hari mengamalkan Diet Keto. Masing-masing berpuas hati dengan gaya hidup lebih sihat.

IKLAN

Diet Keto yang diamalkan Datin Azrene ini tidaklah nampak ‘menyeksakan’ sangat kerana beliau masih dapat menikmati hidangan yang enak. Ada kuey tiaw goreng basah, Keto Nasi Goreng Sambal Terduduk, Keto Mi Kari dan macam-macam lagi. Paling best apabila ada di antara hidangan ini dimasak sendiri oleh Dato Fazley.

Ramai yang mengatakan Diet Keto adalah diet yang tidak seimbang namun kita sendiri boleh membuat pilihan terbaik. Janganlah hanya mengharapkan informasi dari Internet tetapi rajinkan diri untuk bertanya pada yang lebih pakar. Ia juga bergantung kepada penerimaan tubuh badan sendiri.

IKLAN

Bukan hanya terhad pada pengambilan makanan, Datin Azrene kini lebih aktif dalam aktiviti riadah seperti memanjat bukit dan larian. Seronok sungguh apabila melihat Datin Azrene dan Fierudz sama-sama memanjat bukit.

Semoga lebih ramai yang terinspirasi dengan gaya hidup sihat yang diamalkan Datin Azrene sekeluarga.

Kredit foto: Instagram Datin Azrene Ahmad

Show comments
IKLAN
IKLAN
Published by
Anis Nor Tajul Arus