Orang-orang tua dulu memang cukup ‘pantang’ kalau bergaduh atau bercakap buruk ketika di meja makan. Ibaratnya macam mengundang perkara yang tidak elok kepada keluarga dan tidak menghormati rezeki di depan mata.

IKLAN

Makanan terutamanya air mempunyai magis tersendiri yang mampu mempengaruhi sikap dan emosi seseorang. Kebenaran mengenai kuasa air telah dibuktikan Dr Masaru Emoto dari Universiti Yokohama, Jepun yang berjaya merakam sesuatu yang luar biasa dan sukar digambarkan. Bersetuju dengan hasil kajian Dr Masaru, Dato’ Dr Mohd Fadzilah Kamsah turut berkongsi keajaiban tersebut di laman Facebooknya.

Apa Kesan Kepada Anak Yang Dimaki …

APA KESAN KPD ANAK YG DI MAKI ATAU DI KUTUK OLEH IBUBAPA, ATUK NENEK, GURU ATAU SESIAPAPUN???Dapatkan tips & info terkini melalui Telegram Channel DMFKJoin Sekarang —> http://t.me/fadzilahkamsah

Posted by Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah on Wednesday, 16 August 2017

“Air ini dengan izin Allah boleh merakam apa yang mak bapa, nenek, guru atau sesiapa cakap depan air itu. Jangan cakap tak elok di depan makanan. Dan Nabi bersabda salah satu waktu yang mustajab untuk berdoa adalah berdoa apabila waktu berbuka puasa, makan sahur. Kenapa? Air ini akan merakam doa itu dan semua molekul dalam air akan menjadi sangat cantik.

Bila molekul cantik kita makan apa jadi? Badan kita sihat, dengan izin Allah, otak pintar dan sahsiah menjadi baik. Kalau kita bergaduh, bercakap tak elok depan makanan atau air maka molekul air akan pecah dan rosak. Bila diminum, maka ia akan melemahkan juga badan, otak dan sebagainya.

Dato’ Dr Fadzilah Kamsah Akui MAGIS Terkandung Di Dalam Air, Sebab Itu Kita DILARANG Cakap Sembarangan Bila Meminumnya!
Molekul air yang terbentuk indah apabila dibacakan doa dan perkataan-perkataan baik. Luar biasa!

Ramai orang terlepas pandang, kajian menunjukkan dalam badan manusia mengandungi 85% di air dan 15% adalah daging dan tulang. Bila bercakap benda tak elok kepada seseorang atau anak-anak maka 85% air dalam badan orang itu akan rosak molekulnya. Kesannya dia akan berasa sedih, badan tak sihat dan otak tak pandai.

Dato’ Dr Fadzilah Kamsah Akui MAGIS Terkandung Di Dalam Air, Sebab Itu Kita DILARANG Cakap Sembarangan Bila Meminumnya!

IKLAN

Jadi saya seru diri saya dan anda semua, tolonglah haramkan perkataan negatif di rumah anda, haramkan bercakap negatif terhadap sesiapa pun depan kita sebab molekul air dalam badan orang yang kita sebut itu akan jadi rosak dan takut-takut perangai menjadi negatif. Benarlah, cakap orang tua adalah doa juga cakap mak bapa adalah doa. Jangan fikir negatif, jangan cakap negatif sebab ia akan mempengaruhi diri dan mengubah menjadi negatif seperti yang kita cakapkan itu.”

SUMBER: Facebook Dato’ Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah

IKLAN

RAHSIA KEAJAIBAN AIR ZAM-ZAM

Air zam-zam membentuk molekul yang begitu kukuh dan strukturnya tidak berubah disebabkan apa jua tekanan. Malah, kehebatan air zam-zam didapati mampu merakam dengan tepat gelombang warna alam yang sering bertukar pada waktu tertentu.

Kandungan airnya juga berbeza dengan telaga yang ada di sekitar Mekah. Ia mengandungi kadar kalsium dan garam magnesium yang lebih tinggi, berkhasiat menghilangkan rasa haus dan penyembuhan. Istimewanya, air zam-zam juga mengandungi zat fluorida berkhasiat memusnahkan kuman yang terdapat di dalamnya.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI