“Saya ingin berkongsi, dulu berat badan saya 170kg, sekarang berat badan saya telah turun 90kg kerana memakai kasut kesihatan. Bila saya memakai kasut Medshoe saya tidak lagi lenguh atau sakit sendi. Saya menjadi lebih aktif untuk bergerak dan berjalan lebih jauh daripada dulu saya malas untuk berjalan. Tetapi pada masa yang sama, mestilah disertakan dengan senaman dan penjagaan makanan,” ujarnya tentang kelebihan yang ada pada kasut Medshoe. Malah rekaan sepatunya juga mempunyai pelbagai rekaan mengikut cita rasa pengguna masa kini untuk setiap golongan usia.

IKLAN

Hajah Nur Diana Dzulkiply tampil dengan kekuatan dan kehebatan yang tersimpan dalam dirinya dengan bukti yang diperlihatkan melalui kejayaan perniagaan MEDSHOE (Medical Health Footwear) miliknya. Beliau bukanlah wanita selemah yang dibayangkan, dia adalah wanita superwoman yang gigih dan pantang menyerah!

‘Dulu Berat Badan Saya 170kg, Sekarang Turun 90kg!’ Pengasas Kasut Kesihatan MEDSHOE Kongsi Manfaat

“Kalau mengikut keadaan sebenarnya, saya merupakan seorang peguam syarie dengan menggenggam Ijazah Sarjana Muda Syariah dan Kehakiman dengan Kepujian dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan selama tiga tahun saya berkhidmat sebagai peguam syarie. Kemudian saya menyertai program yang dikelolakan oleh Bank Negara dengan menjalani latihan dalam “Financial Sector Talent Enrichment Programme (FSTEP)” dan kemudian saya menyertai dunia perbankan. Tidak lama selepas itu saya berhijrah menjadi guru Bahasa Arab selama dua tahun, walaupun dalam masa yang sama saya masih praktis sebagai peguam SYARIE.”

2016, bermulalah perjalanan untuk komersialkan kasut MEDSHOE. “Saya menerima respons yang baik daripada semua jururawat seluruh Malaysia dan mereka mencadangkan agar saya menghasilkan kasut Medshoe untuk pemakaian harian biasa. Dengan modal yang ada, saya melahirkan satu kasut kasual Medshoe untuk orang awam dengan kuantiti 50,000 pasang pada permulaan pemasaran.

IKLAN

Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan. Ramai yang menyukainya setelah mencuba dan saya berani untuk menyatakan kasut Medshoe ini sepatutnya menjadi item wajib untuk semua orang miliki, jangan tunggu sampai sakit kaki baru nak pakai. Ini adalah kasut terbaik menjaga kaki dan postur tubuh badan anda.

IKLAN

Tapak kasutnya daripada 100 peratus getah asli yang bersifat anti licin sekali gus menstabilkan struktur kaki apabila berjalan. Lapik dalam dilengkapi sistem ortotik dengan lengkungan yang tinggi diperbuat daripada span eva yang lembut dan mengikut bentuk lengkuk tapak kaki pastinya memberi keselesaan kepada postur badan kita untuk tegak dan stabil.

Saya syorkan kasut Medshoe ini untuk mereka yang punya masalah kencing manis, sakit tumit, lenguh, sakit tulang belakang, ibu mengandung serta buat mereka yang suka berjalan dan berdiri lama juga kepada pelajar sekolah yang sentiasa aktif bergerak.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI