Dulu bisnes kecil, kini Mutyara jenama megah! Malah, anak kelahiran Indonesia Tya Arifin tidak pernah menyangka akan berjaya melahirkan ‘jutawan’ menerusi perniagaan miliknya, sekaligus mengubah skeptikal wanita tentang kebaikan jamu.

IKLAN

Menurut Tya, dilahirkan dalam keluarga yang begitu mementingkan kesihatan dan kecantikan diri terutama menerusi amalan tradisi turun temurun nenek moyang, merupakan titik tolak dia nekad mengkormersialkan jamu sebagai suplement tambahan buat wanita.

Pelakon Indonesia yang juga menantu tiri kepada Dato’ Sri Siti Nurhaliza, si cantik Tya Arifin dilihat tidak ketinggalan dan mempersiakan warisan itu menjadi amalan dan salah satu ‘rahsia’ kecantikkan miliknya.

Tya Mahu Curah Bakti Melalui MUTYARA!

Dulu Bisnes Kecil, Kini Mutyara Megah! TYA ARIFIN Berjaya Lahirkan ‘Jutawan’, Ubah Skeptikal Wanita Tentang..

Dulu Bisnes Kecil, Kini Mutyara Megah! TYA ARIFIN Berjaya Lahirkan ‘Jutawan’, Ubah Skeptikal Wanita Tentang.. Dulu Bisnes Kecil, Kini Mutyara Megah! TYA ARIFIN Berjaya Lahirkan ‘Jutawan’, Ubah Skeptikal Wanita Tentang..

Bagi Tya, semua insan bernama wanita tanpa mengira peringkat umur tidak perlu ada rasa takut untuk mengamalkan jamu. Malah, berkat usahanya kini lahir jutawan-jutawan wanita hasil dari menjual jamu. Ohsem!

Memilih untuk mengembangkan sayapnya dalam bidang perniagaan apabila memilih untuk menjual jamu. Tya menepis spetikal orang jual jamu sekarang tidak seperti jual jamu di lorong-lorong kedai. Buktinya dia sudah membantu ramai sahabat-sahabatnya menjadi jutawan.

Mutyara Beauty hadir khas bagi mengubah skeptikal golongan wanita terutamanya yang melihat jamu hanya untuk santapan orang tua semata-mata.

Malah. Ia juga dicipta seiring dengan arus pemodenan khusus buat golongan wanita masa kini yang sibuk bekerjaya dan memilih jalan mudah untuk kekal bertenaga serta cantik.

IKLAN

MUTYARA Bukan Sekadar Bisnes, Tapi KELUARGA!

Dulu Bisnes Kecil, Kini Mutyara Megah! TYA ARIFIN Berjaya Lahirkan ‘Jutawan’, Ubah Skeptikal Wanita Tentang.. Dulu Bisnes Kecil, Kini Mutyara Megah! TYA ARIFIN Berjaya Lahirkan ‘Jutawan’, Ubah Skeptikal Wanita Tentang..

Perniagaan ini yang dahulunya secara kecil-kecilan sambil dibantu suaminya, Ibu kepada si cilik popular, Arif Jiwa Asyraf ini melebarkan sayapnya dengan ada sokongan antara satu sama lain.

“Di Mutyara kami macam keluarga. Budaya yang dibawa Tya dan Asyraf adalah nak membantu orang ramai khususnya para wanita untuk mengembalikan tidak hanya kecantikkan malah kesihatan dan dalam masa sama, mengubah nasib mereka dengan menjana pendapatan lumayan.

IKLAN

“Tidak wujud jurang antara pengasas dan usahawan di Mutyara. Tya mahu semua usahawan yang bernaung dibawah Tya rapat dan melangsungkan persaingan sihat. Jadi, bila dapat persekitaran seperti itu, kita berasa gembira dan ‘enjoy’ dengan apa yang dibuat.

“Meski ada ketika berlaku turun naik dan jualan kurang, tapi itulah kehidupan. Namun, apa yang boleh Tya katakan, saya gembira bersama keluarga Mutyara. Tya yakin usahawan lain pun merasakan perkara sama. Kerana Tya berikan peluang sama rata kepada semua,” katanya.

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

Sumber: Instagram Tya Arifin

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI