Hampir 10 Tahun Menanti, ZASKIA SUNGKAR Kini Hamil Lepas Jalani IVF!

IKLAN

Sesungguhnya rezeki Allah SWT tidak pernah salah alamat. Hampir 10 tahun berikhtiar untuk menimang cahaya mata akhirnya pasangan romantis Indonesia, Zaskia Sungkar dan Irwansyah bakal menerima kehadiran anak sulung. Khabar gembira tersebut dikongsikan mereka kepada peminat pada 5 September lepas. Alhamdulillah.

Melangsungkan perkahwinan pada usia 20 tahun pada tanggal 15 Januari 2011… kisah Zaskia yang masih belum dikurniakan anak bukan lagi perkara asing dalam industri seni
Indonesia. Bahkan Zaskia dan Irwansyah optimis mendepani situasi tersebut dan turut pernah dilaporkan menjalani rawatan kesuburan di Malaysia tidak lama dahulu.

IKLAN

Memetik laporan Pop Mama.Com Indonesia, jelitawan tersebut sebelum ini pernah menjalani beberapa pembedahan untuk merawat endometriosis dan fibroid yang dialami sekitar tahun 2017.

Tiga tahun selepas melakukan pembedahan berkenaan, pasangan ini tidak putus asa untuk kembali berusaha memiliki zuriat. Difahamkan Zaskia menjalani proses kehamilan secara IVF awal Mac lalu di Morula IVF Jakarta oleh Dr Reino Rambey. Menurut Irwansyah, pemindahan embrio berjalan lancar dan sepanjang proses itu Dr Reino banyak memberi kata-kata semangat. Tidak kurang juga sokongan daripada suami tercinta, Irwansyah sendiri yang sentiasa berada di sisi Zaskia.

Teruja mendedahkan berita tersebut kepada umum, Zaskia mengakui kandungannya kini sudah pun memasuki usia 8 minggu. “Alhamdulillah, rintangan yang harus kami lewati cukup banyak. Usaha yang harus kami jalani sudah tak terhitung. Sepanjang hampir 10 tahun lamanya kebersamaan ini, akan ada kebahagiaan kecil yang akan hadir menghampiri.

IKLAN

Akhirnyaaa… Alhamdulillah aku hamil. Perjuangan mendapatkan garis dua ini gak sia-sia. Ini jadi hadiah paling luar biasa bagi kami. Terima kasih untuk kamu Irwan Syah yang selalu bersedia menemaniku mewujudkan kehamilan ini. Dan buat kamu yang masih belum dapat ku sentuh, tumbuhlah sehat selalu.

MasyaAllah Tabarakallah special thanks untuk Dr Reino Rambey dan Morula IVF Jakarta, benar-benar puas bangat sama service di Morula bikin tenang profesional semua. Dr Reino the best, baru temu doktor yang sedetail ini. MasyaAllah dari hal kecil sampai besar semua diperhatikan demi keberhasilan IVF. Terima kasih ya doktor. Teman-teman doakan Kia dan babynya sihat ya sampai bersalin,” pintanya.

Semoga kandungan dan kesihatan Zaskia sentiasa berada dalam keadaan baik dan impian pasangan ini untuk mempunyai cahaya mata dipermudahkan oleh-Nya.

 

Kredit: Instagram Zaskia Sungkar

Show comments
IKLAN
IKLAN
Published by
Suzi