Menteri Belia dan Sukan yang juga Ahli Parlimen Segambut, Hannah Yeoh menyalurkan RM29,000 bagi membantu pengurusan Masjid Al-Imam Al-Ghazali membeli sebuah van jenazah untuk kegunaan masjid itu. Beliau berkata peruntukan tersebut merupakan penambahan kepada dana yang telah dikumpulkan pihak masjid itu.

IKLAN

HANNAH YEOH Salur RM29k Beli Van Jenazah Untuk Penduduk Segambut “Kita Cuba Bantu Tak Kira Agama”

“Saya telah dimaklumkan oleh pihak masjid mengenai keperluan mendapatkan sebuah van jenazah dan difahamkan mereka telah mengumpulkan dana tetapi masih tidak mencukupi. Saya sudah lihat kertas permohonan mereka dan saya telah menyalurkan RM29,000 untuk mencukupkan peruntukan itu.

HANNAH YEOH Salur RM29k Beli Van Jenazah Untuk Penduduk Segambut “Kita Cuba Bantu Tak Kira Agama”

“Saya percaya van jenazah ini akan memanfaatkan penduduk Segambut yang memerlukan kerana penyewaan sebuah van biasa agak mahal,” katanya kepada pemberita selepas menyaksikan van jenazah yang sedia digunakan di masjid tersebut di sini hari ini.

Dalam pada itu, Yeoh yang anggun menyarung baju kurung berbunga dan bertudung juga berharap wakil rakyat lain di bawah Kerajaan Perpaduan turut menjaga kebajikan rakyat di kawasan masing-masing tanpa mengira kaum dan agama.

HANNAH YEOH Salur RM29k Beli Van Jenazah Untuk Penduduk Segambut “Kita Cuba Bantu Tak Kira Agama”

IKLAN

“Apabila permohonan (dana) masuk, saya tak lihat agama ini kena bagi berapa dan sebagainya, kalau ada apa sahaja keperluan kita akan salurkan mengikut kemampuan. Saya turut berterima kasih kepada penderma dana yang telah membantu membolehkan pembelian van ini,” katanya.

Hanna Yeoh dilantik menjadi Menteri Belia & Sukan yang baru menggantikan mantan YB Faizal Azumu selepas Pakatan Harapan yang dipimpin Dato’ Seri Anwar Ibrahim berjaya membentuk kerajaan perpaduan menerusi PRU15 yang berlangsung pada 19 November lepas.

IKLAN

Sumber: ASTRO Awani | Gambar: @bernama

***

Majalah Nona juga ada di Telegram tau. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI