Umum sedia maklulum bahawa pelakon jelita, anak kelahhiran negeri di bawaha bayu Julia Farhana Marin telah emngambil keputusan untuk menutup aurat dan berhijab sepenuhnya sejak tahun lalu.

IKLAN

Malah, lebih mengejutkan apabila Julia mendedahkan dia sebenarnya sudah empat tahun memakai tudung. Namun terpaksa melakukannya secara ‘on and off’ kerana terikat dengan tuntutan kerja.

Mula Berjinak Memakai Tudung Sejak Empat Tahun Lalu!

Juliana Farhana Lebih Cakna Tenang ‘Aurat’ Wanita Sejak Berhijab, Akui Masih Banyak Perlu Belajar! Juliana Farhana Lebih Cakna Tenang ‘Aurat’ Wanita Sejak Berhijab, Akui Masih Banyak Perlu Belajar!

“Sebenarnya, orang tidak tahu saya sudah pakai tudung sejak empat tahun lalu secara ‘on-off’, cuma masih belum betul mengubah penampilan sepenuhnya pada ketika itu.

“Disebabkan masih belum bersedia untuk menukar imej, saya sering buka tudung apabila masuk set penggambaran dan pakai semula selepas bekerja.

“Namun, tahun ini saya tergerak hati untuk terus pakai dan mahu terus istiqamah,” katanya kepada NONA.

Berkongsi lanjut perjalanan penghijrahannya itu, Julia berkata dia masih lagi belajar dan terbuka dengan segala teguran yang diberikan terhadap dirinya.

Masih Banyak Perlu Dipelajari, Terbuka Terima Segala Kritikan

Juliana Farhana Lebih Cakna Tenang ‘Aurat’ Wanita Sejak Berhijab, Akui Masih Banyak Perlu Belajar! Juliana Farhana Lebih Cakna Tenang ‘Aurat’ Wanita Sejak Berhijab, Akui Masih Banyak Perlu Belajar!

IKLAN

“Meskipun sudah bertudung, banyak lagi perkara saya tidak tahu dan saya masih dalam proses pembelajaran.

“Selepas bertudung, ada orang tegur saya bahawa kaki juga aurat dan saya baru tahu perkara tersebut.

“Saya akan tetap melakukan kesilapan dalam menutup aurat.. jadi beri saya masa untuk belajar menjadi lebih sempurna,” katanya lagi.

IKLAN

Untuk info, Julia yang berdarah kacukan Melayu-Itali ini berkahwin dengan Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharom pada 14 Disember 2022.

Sekadar info, artikel ini merupakan arikel olahan semula Media Hiburan

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

Sumber: Instagram Julia Farhana Marin

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI