Sebut sahaja nama Fazura, pasti ramai dikalangan Nonarians yang mengenali bintang jelita suri hati kepada aktor, Fattah Amin ini. Malah, dek kerana sikap rendah diri dan mesra peminat yang dimilikinya, Fazura sentiasa disenangi orang ramai.

Selain itu, penampilan yang ditonjolkan sentiasa berjaya meraih perhatian dan menjadi sorotan wargamaya! Justeru, disini NONA kongsikan beberapa gambar OOTD Fazura yang boleh dijadikan rujukan gaya wanita moden.

IKLAN

Mana tahu, Nonarians juga boleh jadi cantik persis ibu kepada Fatima ini? Jom lihat fesyen OOTD terbaik Fazura!

1. Kemas & Rapi Dengan Rona Putih

Penampilan ‘On Point’ Fazura Jadi Sorotan, Inspirasi Dan ‘Role Model’  Wanita Moden!  Suka benar kami melihat pelakon Fazura dalam rona putih. Sudahlah memang empunya diri cantik & manis, apabila menyarungkan rekaan berona putih, lebih tampak ayu dan sopan. Seperti gaya OOTD di atas, pelakon ini bijak menggayakan rona putih dengan rekaan celana potongan besar atau ‘palazzo’ untuk menjadikan seluruh imej lebih menarik.

Padanan akesesori seperi ‘handbag’ juga memainkan peranan penting menjadi pelengkap stail ini. Pilih warna-warna aksesori yang lebih ‘bold’ untuk dijadikan sebagai ‘fashion statement’ dalam keseluruhan gaya. Gaya hijab juga menjadi nilai bonus dalam stail rona putih ini. Jika anda ingin wujudkan stail wanita yang sofistikasi, jangan lupa bawa sekali cermin mata hitam untuk tampak lebih mahal dan eksklusif!

2. Sopan Tetapi Moden!

Penampilan ‘On Point’ Fazura Jadi Sorotan, Inspirasi Dan ‘Role Model’  Wanita Moden! 

Ayunya Fazura dalam rekaan serba ‘pink’ ini! Jelas kelihatan gaya yang santai, selesa dan paling penting, sopan! Biarpun hanya mengenakan rekaan ala jubah, pelakon ini masih nampak urban dan bergaya! Nak tahu triknya? Usah beli rekaan jubah yang terlalu besar atau terlalu kecil.

Anda harus membeli jubah yang sesuai dengan saiz tubuh anda. Barulah nampak gaya OOTD ‘on-point’ walaupun hanya menyarungkan sehelai jubah. Pilihan warna serta aksesori juga memainkan peranan penting untuk melengkap keseluruhan stail ini. Jika mahu selamat, elakkan pilihan corak yang terlampau. Ingat ya! ‘Less is more’! Lebih sederhana lebih mahal!

3. Persis Wanita Melayu Terakhir

Penampilan ‘On Point’ Fazura Jadi Sorotan, Inspirasi Dan ‘Role Model’  Wanita Moden! 

Ramai wanita di luar sana risau jika menggayakan ‘blouse’ yang kosong dan bimbang keseluruhan gaya nampak bosan. Tidak ya! Lihat saja pelakon ini! Bijak dalam menyesuai padankan rekaan ‘blouse’ yang berona polos putih bersama celana jeans berona gelap, semestinya gaya ini wajib anda lihat dan rujuk untuk menghasilkan stail yang mewah!

IKLAN

4. Kasual Ranggi

Penampilan ‘On Point’ Fazura Jadi Sorotan, Inspirasi Dan ‘Role Model’  Wanita Moden! 

Ketepikan dahulu padanan yang sarat dengan corak bunga, potongan yang labuh atau feminin. Untuk gaya OOTD ini, kita raikan gaya ranggi si muslimah moden! Padanan ‘baseball shirt’ bersama seluar khakis berona tanah cukup sempurna untuk digayakan di tengah bandar raya Kuala Lumpur! 

Pilihan kasut yang sesuai ala ‘sporty’ juga menghidupkan imej OOTD ini! Masih dalam konteks menutup aurat, cumanya ia lebih ranggi! Mengapa tidak?

5. Denim Oh Denim!

Penampilan ‘On Point’ Fazura Jadi Sorotan, Inspirasi Dan ‘Role Model’  Wanita Moden! 

IKLAN

Apa yang tidak kena dengan helaian denim? Tidak ada salah dalam menyarungkan rekaan denim samaada celana mahupun baju! Sesuai untuk anda yang ingin gaya minimalis dikala sibuk melakukan tugasan kerja di luar, sehelai rekaan denim mampu untuk membuatkan gaya anda mahal! Pilih kemeja yang kosong (lebih baik jika fabriknya ‘cotton’) untuk digayakan dengan celanan denim.

Percaya atau tidak, biarpun ianya tampak ringkas tetapi sebenarnya gaya ini sahaja sudah cukup untuk menonjolkan aura kejelitaan anda persis pelakon Fazura ini! Tidak salah juga untuk menyarungkan dari atas ke bawah dengan fabrik denim! Asalkan tidak terlalu sarat dan tidak kelihatan ‘murah’, ia sesuai untuk digayakan!

Selamat mencuba!

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Hijabista

Sumber gambar: Instagram Fazura

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI