Gaya Hidup

Pengantin Pilih Rekaan Innaired Dan Rizman Ruzaini Di Hari Bahagianya

IKLAN

Pasangan yang telah berjanji sehidup semati ini telah dinikahkan di Grand Ballroom, Shangri La Hotel, Kuala Lumpur. Pada majlis yang turut dihadiri oleh sanak saudara terdekat itu turut menyaksikan Erika menerima wang mas kahwin sebanyak RM80. Majlis penuh meriah bersaksikan kedua belah pihak semakin berseri dengan konsep bertemakan Tuscany.

Anggun dalam persalinan Innaired, Erika turut menerima sembilan tujuh hantaran mengandungi barangan keperluan diri daripada pihak pengantin lelaki dan dibalas sebanyak sembilan dulang hantaran daripada pihak pengantin perempuan. “Dulang hantaran bagi pihak saya dan suami telah digubah indah oleh Rekateemor,” bicara Erika anak kepada pasangan Tan Sri Syed Azman dan Puan Sri Maznah.

Sebelum itu pasangan sama cantik sama padan ini, telah mengikat tali pertunangan pada 29 April 2017. Majlis perkahwinan bagai tidak lengkap andai tidak membuat majlis berinai. Seminggu sebelum upacara akad nikah telah diadakan majlis berinai yang bertemakan Bollywood.

IKLAN

Bagi pasangan merpati dua sejoli ini, perkenalan mereka mula terjalin apabila rakan rapat memperkenalkan di antara keduanya. Setelah keserasian terjalin antara dua hati, mereka kemudian mengakhiri kisah cinta dengan sebuah perkahwinan. Kedua-duanya selamat diijabkabulkan pada 3  Mac yang lalu.

“Detik pertemuan di antara kami bermula apabila telah diperkenalkan oleh rakan terdekat. Kami mula menjadi rapat kerana mempunyai minat dan kecenderungan yang sama iaitu muzik. We both music lovers,” tutur Siti Eleena Erika atau lebih mesra di sapa Erika ini.

Menurut pengantin perempuan yang memiliki Ijazah Sarjana Muda Penyiaran, Universiti Lim Kok Wing dan Sarjana Perniagaan Antarabangsa (MBA) ini, sepanjang perkenalan, tiada dugaan besar yang dihadapi. Jika ada pun disebabkan hubungan jarak jauh kerana Erika meneruskan pengajian di luar negara.

Semarak cinta di antara Siti Eleena Erika dan Muhammad Al-Hafiz semakin terserlah saat kedua mempelai diarak masuk ke dalam dewan yang serba indah. Pasangan sama cantik sama padan ini tersenyum manis sambil mengalu-alukan kehadiran tetamu kehormat, ahli keluarga dan rakan terdekat di atas pelamin yang begitu cantik.

IKLAN

Erika kelihatan anggun menggayakan busana indah rekaan Rizman Ruzaini dan di solek indah oleh Khir Khalid di majlis resepsi pihak pengantin perempuan di Grand Ballroom, Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur. Ternyata keanggunan kedua mempelai benar-benar mencuri pandangan tetamu yang hadir dengan tema majlis Aurora Borealis yang indah.

Majlis gilang gemilang ini turut diserikan dengan kehadiran DYMM Sultanah Pahang, Sultanah Hajah Kalsom, DYMM Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, DYMM Raja Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah, T.Y.T. Tun Khalil Yaakob dan Y.A.Bhg. & Toh Puan Zurina Kassim, YAM Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Binti Sultan Ibrahim dan suami, Dennis Muhammad Abdullah serta beberapa kenamaan lain.

“Kami juga sepakat memilih persalinan daripada Rizman Ruzaini untuk majlis resepsi pihak saya yang diadakan di Grand Hyatt, Kuala Lumpur. Kedua-dua majlis akad nikah dan resepsi pihak pengantin perempuan dirancang oleh perancang majlis Rekateemor. Manakala pihak pengantin lelaki pula telah dilakukan oleh perancang perkahwinan, Kayangan Gallery.

IKLAN

Majlis resepsi sebelah pihak pengantin lelaki telah diadakan di Bora Ombak Marina Putrajaya seminggu selepas berlangsungnya majlis resepsi pihak pengantin perempuan. “Konsep majlis resepsi belah pihak saya lebih kepada traditional with modern twist apabila menyarungkan persalinan songket dengan warna lavenders,” ujar Hafiz anak kepada pasangan Dolmat Md Som dan Noraaini Moin ini.

Pasangan merpati dua sejoli ini telah sepakat menikmati momen terindah berbulan madu di Greece.

 

 

Show comments
IKLAN
IKLAN
Published by
Hamizatul Maizan