Selebriti Berjiwa Patriotik, Bangga Pamer Semangat Cinta Negara Sempena 63 Tahun Merdeka!

IKLAN

Malaysia Prihatin! Itu tema yang dipilih bagi sambutan Hari Kebangsaan Ke-63 pada tahun ini. Pemberian slogan tersebut dilihat bertepatan dengan situasi dan cabaran wabak Covid-19 yang sedang melanda negara dan seluruh dunia ketika ini.

Biarpun sambutan hari kemerdekaan tahun 2020 ini berbeza daripada tahun-tahun sebelumnya disebabkan penularan virus berbahaya namun rakyat Malaysia kekal bersemangat mempamer jiwa patriotik mereka. Baik di rumah atau di mana sahaja berada, Jalur Gemilang megah berkibar di serata bumi Malaysia khususnya pada tarikh keramat 31 Ogos!

IKLAN

Sebagai rakyat yang cintakan negara dan pengaruh yang dimiliki, pujian harus diberikan kepada barisan selebriti ini kerana tidak lupa meraikan hari bersejarah Malaysia. Pelbagai cara dan aktiviti dilakukan figura popular berkenaan demi menunjukkan betapa mereka bangga menjadi anak Malaysia. Ada yang menyertai program berbasikal, mendaki bukit, menyanyi dan tidak kurang juga yang memotretkan gambar mereka di samping Jalur Gemilang biarpun hanya di rumah.

Berikut gambar dan ucapan patriotik barisan selebriti tanah air!

1. Alif Satar

Merdeka ride.. alhamdulillah! Bersyukur negara kita aman merdeka ada peluang kita keluar kayuh macam ni. Merdeka bukan sekadar laungan, tapi merdeka dari mentaliti, nilai diri dan rasa tanggungjawab. Tadi, naik jambatan Saloma, bersepah sampah kat situ, kebersihan pun takleh jaga inikan lagi hal yang lebih besar. Lasting change start within yourself!

IKLAN

#JiwaMerdeka #FirstClassMentality

2. Sharifah Amani

At the peak of Gunung Ledang. Salam Merdeka Tanah Air Tercinta!!

3. Che Puan Sarimah Ibrahim

Happy Merdeka weekend everyone!!! We should all feel so proud of Malaysia and what we have achieved so far in this very difficult bizarre year. Rasa.. Sangat bangga.Alhamdulillah. Malaysia.. celebrating tahun kemerdekaan yang ke-63
#merdeka #merdeka63 #selamatmerdeka #malaysiaku #unitymasks

4. Kavita Sidhu

Past, present and future bind us together. Happy 63rd Merdeka Malaysia!
#selamatharimerdeka2020

5. Amy Mastura

 

Selamat Hari Merdeka semua!!!
#selamatharikebangsaanke63

6. Erra Fazira

Tak kibar bendera.. .
Ku pakai terus.. .
begitulah cintaku pada negara !!
SALAM MERDEKA!!!

IKLAN

7. Heliza Helmi

MALAYSIA PRIHATIN
Salam Hari Kebangsaan 2020! Syukur Alhamdulillah

8. Fattah Amin

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Selamat menyambut hari kebangsaan yang ke 63!

9. Amelia Henderson

Tanah tumpahnya darahku. Happy Merdeka Day Malaysia

10. Siti Nordiana

Sama-samalah kita bersyukur di atas nikmat kebebasan dan kemerdekaaan yang telah dikecapi selama ini. Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-63 tahun

Show comments
IKLAN
IKLAN
Published by
Suzi