Siapa sangka model berdarah kacukan yang memiliki wajah edgy dan unik ini mengalahkan anak Cindy Crawford, Kaia Gerber yang merupakan model favourite untuk memenangi kategori ‘Model of The Year 2017’ oleh British Fashion Council. Namun kemenangannya ini bukanlah sesuatu yang perlu disangkal, keberadaannya di dalam dunia fesyen memberikan satu kesegaran dan juga kepelbagaian dalam lingkungan peragawati yang rata-rata dikuasai oleh model yang berkulit putih dan berambut perang.

IKLAN
Adwoa Aboah Menang Model of The Year 2017 Mengalahkan Kaia Gerber, Winnie Harlow, Bella Dan Gigi Hadid
Memilih Untuk Menggayakan Rekaan Pereka Fesyen Muda, Michael Halpern Di Majlis Anugerah Fesyen

Berusia 25 tahun, Adwoa yang berdarah Ghana dan British ini mula dikenali ramai apabila menghiasi wajah hadapan Vogue Itali pada tahun 2015. Tahun 2017 merupakan tahun bertuah buat model ini kerana beliau dipilih menjadi penghias kempen fesyen H&M, John Hardy dan juga Marc Jacbs Beauty. Selain itu beliau menjadi pilihan untuk berjalan bagi pelbagai jenama fesyen di setiap musim fesyen sepanjang tahun ini.

Adwoa Aboah Menang Model of The Year 2017 Mengalahkan Kaia Gerber, Winnie Harlow, Bella Dan Gigi Hadid

IKLAN
IKLAN

Antara yang menjadikan model ini unik dan terbaik, menerusi popularitinya sebagai model terkenal dia menubuhkan satu saluran yang diberi nama Gurls Talk sebagai paltform digital untuk menangani masalah mental dan juga mempromosikan kepelbagaian kaum di dalam industri fesyen.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI