Dari Hanya Jual Berus Mekap, NANA MAHAZAN Dah Ada Produk & Website Kosmetik Sendiri!

2405

Terinspirasi dengan pencapaian hos dan selebriti cantik, Nana Mahazan. Dalam kesibukan mengacara dan menguruskan suami serta dua anak… masih ada lagi masa untuk mengusahakan bisnes kosmetik sendiri. Memang betul-betul superwoman ni!

Dah jadi lumrah, kecantikan dan wanita memang tak dapat dipisahkan. Pesona Nana atau nama sebenarnya Nurul Hana Che Mahazan mula bersinar sejak dia menyertai program realiti TV Akademi Fantasia musim pertama kira-kira 16 tahun yang lalu. Bermula dari detik itu, perjalanan seni Nana semakin menyerlah. Daripada seorang penyanyi, deejay radio, pelakon dan pengacara… hari ini satu lagi profesion diceburinya iaitu menjadi ahli perniagaan.

IKLAN
IKLAN

 

Nana di samping keluarga tersayang

Bermula dengan hanya menjual berus mekap keluaran sendiri sekitar dua tahun lalu, kini Nana mampu tersenyum puas apabila berjaya memiliki rangkaian produk kosmetik miliknya ‘by Nana Mahazan’. Daripada berus, bedak asas, span muka, makeup remover, beg mekap sampailah gincu bibir… semuanya ada dalam koleksi label kosmetik Nana Mahazan.

Awal Disember tahun lalu, lipstick DUAbyNanaMahazan dilancarkan dan seperti keluaran sebelum ini, sambutan cukup memberangsangkan. Kongsi Nana, “It’s finally here. DUAbyNanaMahazan. 5 sets of 2. A combination to complete your day & night look!  

Tak tahu nak cakap excited macam mana. Dari packaging, nama, shades, segalalah. This is from my heart to yours.”

Bukan je laku keras, produk Nana Mahazan ini pun ada dijual dalam website sendiri. Bagi mudahkan orang ramai membeli dan menggunakan ‘item wajib’ wanita ini, produk Nana Mahazan turut dijual di platform beli-belah terkenal, Shoppe.

Pandai Nana mengatur strategi bisnes dan mengeluarkan produk kosmetik yang memenuhi cita rasa wanita masa kini. Bahkan harga setiap barang pun berpatutan dan ada macam-macam promosi ditawarkan buat penggemar mekap.

Sebagai wanita, Nona bangga dengan kejayaan yang dikecapi Nana Mahazan hari ini. Dia bukan hanya berjaya menjadi isteri dan ibu malah sentiasa mencari peluang untuk berjaya dalam lapangan kerjaya yang diceburi. Moga kerja keras dan usaha Nana mampu memberi suntikan inspirasi kepada semua kaum wanita.

 

Kredit : Instagram Nana Mahazan