Kuala Lumpur Fashion Week mungkin sudah melabuhkan tirai, namun cerita tentang koleksi-koleksi pereka yang mempersembahkan kreativiti mereka belum padam. Berkonsepkan ready to wear (RTW) atau pun koleksi siap pakai, sepanjang berlangsungnya KLFW ada beberapa jenama yang benar-benar meniupkan roh rtw di dalam rekaan. Antara yang menarik perhatian adalah jenama LANA.

IKLAN

Energi Baru LANA. Antara Koleksi SIAP PAKAI Terbaik di Kuala Lumpur Fashion Week 2017.

Kini jenama ini dipacu dari segi kreatif oleh Luqman Mansor yang dahulunya merupakan pembantu pereka bagi jenama tersebut. Bagi penulis, percaturan meletakkan Luqman sebagai kepala kreatif amat tepat kerana koleksi yang dipersembahkan cukup wow! Esen gaya busana siap pakainya cukup on point. Mendapat inspirasi dari tanah kelahirannya Sarawak, Luqman menyatukan elemen topografi bumi kenyalang ini dengan aura budaya pop yang kini merupakan satu gaya popular

Energi Baru LANA. Antara Koleksi SIAP PAKAI Terbaik di Kuala Lumpur Fashion Week 2017.

IKLAN

Paling penulis suka adalah rekaan top ala t-shirt ini yang diberi perincian yang cukup menawan dan mewah. Jika anda lihat perincian ini dengan lebih dekat ia seolah-olah mengambarkan landskap semula jadi bumi. You can simply pair this top with a simple jeans for a casual feels or maybe with a long skirt for a glamorous event.

IKLAN

Jom kita lihat rekaan-rekaan yang lain.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI