Kehadiran pengantin baru, pasangan Datin Seri Heliza Helmi dan Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman serta Uyaina Arshad dan Raja Syahiran menebarkan aura luar biasa semalam.

Melangkah tiba dengan senyuman mesra, masing-masing mengenakan persalinan mengikut tema putih dan biru, seiring dengan keindahan majlis yang diadakan.

Bertempat di Grand Ballroom Hotel Shangri-La Kuala Lumpur, juntaian bunga wisteria menyambut kedatangan tetamu yang hadir ke Anugerah Pesona Pengantin X The Wedding KL.

IKLAN

 

 

 

 

Bagaikan taman kayangan, menjelma fantasi majlis perkahwinan impian di sini. Inilah yang dibangkitkan semula oleh Majalah Pesona Pengantin di majlis Anugerah Pesona Pengantin yang julung kali diadakan pada tahun ini bersempena ulang tahunnya yang ke-20.

Bermula dengan acara pertunjukan fesyen perkahwinan, beberapa pereka fesyen terkemuka mempersembahkan koleksi bridal mereka untuk tahun ini.

 

 

 

 

 

 

Menyusul seketika kemudian, seramai lapan penerima anugerah daripada latar industri perkahwinan yang berbeza diraikan.

YM Che Puan Temenggong Perlis Datin Seri Diraja Farinawati Mohd Din; Puan Sri Nooraisha Farizan, isteri kepada Menteri Pembangunan Usahawan & Koperasi; serta Datin Seri Masdiana Muhammad turut hadir sebagai tetamu khas serta menyampaikan anugerah.

Outstanding Wedding Planner of the Year – Rekateemor

 

Timeless Wedding Makeup Artist – Datin Saidatulnisa Aminuddin

 

The Most Glam Wedding Designer – Rizman Ruzaini

 

The Best Classic Wedding Designer – Man Kajang

 

The Most Memorable Wedding Celebrities – Datin Seri Heliza Helmi & Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman

 

The Most Sweet Pengantin – Uyaina Arshad dan Raja Syahiran

 

The Best Wedding Planner – Flair Design & Events

 

IKLAN
The Best Wedding Planner – Muas Mo Wedding & Event Stylist

 

Kiffy Razak, Che Puan Farinawati, Andrew Tan

 

Kiffy Razak, Puan Sri Nooraisha Farizan

 

Kiffy Razak, Datin Seri Masdiana Muhammad

Editor Pengurusan, Kiffy Razak berkata, majlis pengiktirafan ini cukup bermakna kerana bukan sahaja meraikan ulang tahun Pesona Pengantin yang ke-20 malah sebagai tanda sokongan terhadap industri perkahwinan lokal yang kini kembali bangkit selepas pandemik COVID-19.

Sepanjang majlis berlangsung pematuhan SOP yang ketat, pemakaian pelitup muka dan penjarakan sosial telah dilaksanakan.

Majlis pengiktirafan yang dihoskan oleh Mosen Nadzli ini turut diserikan dengan persembahan artis tanahair, Suki yang juga pemenang tempat ke-3 Gegar Vaganza 8. Foto: Yanti Saharuddin/Nu Ideaktiv

Suki Low

 

 

 

 

IKLAN