“Idris dilahirkan sebagai bayi pra-matang. Untuk menguruskan anak pra-matang bukan mudah. Doktor sendiri menyarankan supaya Idris mendapat sepenuh perhatian sekurang-kurang setahun kerana antibodi tubuhnya belum matang.

IKLAN

Selama setahun juga kami tidak menjejak kaki ke pusat membeli-belah kerana udara yang tidak sesuai untuk Idris. Fokus saya ketika itu hanya untuk membesarkan Idris dengan baik dan alhamdulillah setelah dua tahun empat bulan, Idris menunjukkan perkembangan yang sangat positif,” luah Misha.

“Jika awal dahulu saya sangat mudah cemas apabila sesuatu berlaku kepada Idris. Hospital umpama rumah kedua kami kerana tahap kesihatan ketika itu sangat lemah. Baru-baru ini saya diuji dengan situasi di mana Idris terjatuh dan muntah non-stop. Saya pula berada dalam recording I Can See Your Voice. Menyanyi berkait rapat dengan emosi dan dalam keadaan memikirkan keadaan Idris membuatkan fokus saya terganggu.”

“Saya jarang dapat ‘me’ time. Kalau ada pun, sekarang saya lebih suka membeli groceries dan itulah ‘me’ time yang saya ada. Adam pun dah boleh diharap untuk menjaga adik jadi saya ambil kesempatan itu untuk ke kedai. Minum teh tarik di kedai mamak pun dah seronok. Barang-barang yang tersusun cantik di kedai juga boleh memberi kepuasan kepada saya,” katanya.

Selepas bersalinkan Idris, suara saya tak seperti dulu. Jadi, saya berjumpa dengan cikgu Syafinaz Selamat untuk belajar vokal semula. Apabila saya dapat lagu Sampai Bila, ramai pula yang suka dan mahu saya kembali dalam bidang nyanyian. Peminat menganggap kita sebagai warrior jadi saya perlu kembali.

IKLAN

Selagi saya mampu untuk menyanyi, masih larat untuk melangkah kaki dan masih boleh diterima peminat, saya akan teruskan bidang nyanyian. Saya sayangkan dunia nyanyian dan saya juga sayangkan keluarga saya. Saya perlu belajar untuk seimbangkan keduanya,” akhiri Misha.

IKLAN

Baca kisah selanjutnya dalam majalah Nona edisi April 2019.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI