Gaya Datin Sri Nurheliza Helmi sentiasa menjadi perhatian peminat. Meskipun terkenal dengan imej Islamik, namun beliau bijak mengolah gaya agar kelihatan lebih santai dan fun! Contohnya mengenakan flower crown dan selendang seperti kain layah agar tidak terlalu kelihatan seperti ustazah.

Sebut tentang ustazah, pasti tergambar di fikiran imej tudung sarung labuh yang sopan. Menyedari bahawa itulah syariat berpakaian Islam yang sebenar, Heliza terus mengekalkan gaya tersebut tapi dalam ‘definisi’ beliau yang tersendiri.

IKLAN

Teringat dalam pertemuan eksklusif Majalah Nona dengan Heliza semalam, wanita comel berusia 36 tahun itu tampil manis dalam kerudung bawal merah jambu dipadankan jubah Mekah yang sedondon. Sopan dan manis sangat! Terinspirasi nak bergaya Muslimah sebaik beliau.

Merdunya suara Heliza berselawat, jom tonton rakaman di sebalik tabir video Inspirasi Nona dan tutorial style tudung ni…

 

HELIZA HELMI HIJAB

Sejak dulu personaliti Heliza yang mesra membuatkan wanita bersuara merdu ini disenangi media. Pemegang ijazah dari Universiti Malaysia Sabah itu masih aktif berniaga dan menjalankan pelbagai misi-misi kemanusiaan, selain memenuhi jemputan seni di sekitar Kuala Lumpur.

Antara bisnes Heliza adalah Heliza Helmi Hijab yang diusahakan sejak belum berkahwin lagi. Tudung segi empat bidang 50 memberikan litupan yang baik untuk tubuh, labuh selesa, patuh syariat dan boleh digayakan dengan bermacam cara.

Koleksi terbaharu Shasya Habib X Heliza Helmi khabarnya sold out dalam tempoh yang singkat. Bukan corak yang cantik je, tapi material kain cotton voile berkualiti menjadikan awning pemakai sentiasa ‘on-point’ dan terletak cantik sepanjang masa. Sesuai sangat untuk golongan mak-mak beranak kecil, tudung labuh ni dijamin menutupi aurat.

“Zup zap zup zap dah siap! Sesuai sangat untuk wanita sibuk, tak buang masa untuk digayakan. Senang nak bentuk, paling penting tak berat, tak pekak dan tak ‘kepam’.” Heliza Helmi

Boleh tengok inspirasi gaya tudung labuh macam Heliza Helmi untuk acara harian. Memang santai dan sopan, tetap menutupi aurat tanpa kelihatan terlalu formal macam guru agama di sekolah. Esok boleh cuba!

IKLAN

 

 

IKLAN