Saban tahun Forbes akan mengeluarkan senarai peragawati yang mendapat bayaran paling tinggi di dunia dan saban tahun tampuk ini dipegang oleh peragawati veteran asal Brazil, Gisele Bundchen. Namun tahun ini  monopoli ini telah dipecahkan oleh Kendall Jenner yang diangarkan mendaat bayaran sebanyak $22 juta berbanding Gisele yang hanya meraih $17.5 juta.

IKLAN

Perkara ini sudah boleh dijangkakan apabila Gisele mula bersara dari pentas peragaan pada tahun 2015 dan hanya menumpukan kepada kerja-kerja eksklusif dan perniagaan fesyennya sahaja.

Kendall Jenner Kini Bergelar Peragawati Dengan Bayaran Terbanyak Mengalahkan Gisele Bundchen Yang Telah Lama Memegang Takhta
Kendall Jenner(kiri) berusia 22 tahun, manakala Gisele pula berusia 37 tahun

Kejayaan Kendall mengungguli takhta the highest paid model of 2017 banyak bersandar kepada popularitinya di laman sosial. Dengan pengikut instagram lebih 85 juta orang, dengan mudah dirinya menarik minat banyak jenama untuk berkolaborasi, ditambah pula dengan kecantikannya, kedua-dua faktor ini menjadi faktor utama kejayaannya. Antara jenama-jenama yang menampilkan beliau sebagai wajah utama seperti La Perla, Estee Lauder dan Adidas.

IKLAN
Kendall Jenner Kini Bergelar Peragawati Dengan Bayaran Terbanyak Mengalahkan Gisele Bundchen Yang Telah Lama Memegang Takhta
Ashley Graham berjalan di pentas fesyen Michael Kors

Antara wajah yang mengejutkan berada dalam senarai top 10 peragawati dengan pendapatan terbanyak adalah peragawati bertubuh besar, Ashley Graham yang berada di tangga ke sepuluh dengan jumlah pendapatan $5.5 juta. Kebangkitan wanita ini biarpun telah 10 tahun dalam dunia peragaan dilihat disebagai satu nilai positif dan antara faktor kejayaannya disebabkan penglibatannya dalam penghasilkan koleksi fesyen untuk Dressbarn, Addition Elle dan Swimsuits for All. Selain itu dia turut mendapat kontrak menghiasi kempen H&M dan juga Lane Bryant.

IKLAN

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI