Seperti kisah cinta, setiap gaun dalam Koleksi Pengantin Bernard Chandran menceritakan corak inspirasi, reka bentuk dan inovasi yang unik.

IKLAN

Diilhamkan oleh pelbagai aspek wanita moden, Bernard menetapkan landasan untuk tiga ‘wanita’ yang berjalan di pentas fesyen ini. Yang pertama adalah pengantin Perempuan yang suka acara riang yang romantis, kedua pula mengenai pengantik vintaj yang membangkitkan daya tarikan dunia lama ke dalam zaman moden dan yang ketiga pula berkisarkan pengantin moden nan kontemporari yang bersedia untuk menggabungkan kualiti fesyen yang memandang ke hadapan.

Koleksi Perkahwinan Sulung Pereka Fesyen Terkenal Dato’ Sri Bernard Chandran

Dalam satu liga sepenuhnya sendiri, Bernard Chandran memandang pernikahan sebagai sesuatu yang sangat peribadi dan memahami banyak pendapat yang mengelilingi gagasan gaun yang sempurna.

“Saya mengambil cabaran dan dan mencabar diri untuk menghasilkan rekaan busana yang sesuai untuk pelanggan saya,” ujar beliau ringkas.

Koleksi Perkahwinan Sulung Pereka Fesyen Terkenal Dato’ Sri Bernard Chandran

IKLAN

Melakar warna rekaan dari transisi gaun ala dongeng yang mengasyikkan ke vintaj, mewah nan sofistikated, dan klasik bergaya, gaun itu dihasilkan secara  terperinci dari tekstur hingga ke olahan leretan panjang yang begitu megah. Gaun itu bersinar dengan mutiara, hiasan kristal dan bordir manik rona perak.

IKLAN

Koleksi Perkahwinan Sulung Pereka Fesyen Terkenal Dato’ Sri Bernard Chandran

Perincian renda dengan ilusi telus menambah sentuhan yang cukup berkarismakepada gaun. Kisah bersulam yang membuat pernyataan, jaket yang unik dalam renda yang terperinci, bahagian belakang terbuka, satin yang dilukis tangan dan skirt berjalur pada renda lembut merupakan beberapa ciri cantik yang terdapat dalam koleksi ini.

Koleksi ini juga penuh dengan kejutan dalam pilihan palet warna. Bersama-sama dengan rona putih bersih, putih gading emas champange serta warna-warna lain termasuk merah, biru dan bahkan hitam.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI