MEMEY SOROK GAJET Supaya ANAK-ANAK Kenal Saudara-Mara!

    550

    Dalam orang lain sibuk melekakan anak-anak dengan tab dan handphone ketika rumah terbuka, Memey Suhaiza pula sibuk simpan semua gajet sebaik tiba di rumah saudara-mara. Kenapa pula?

    Ibu tiga cahaya mata, Muhammad Darwisz Hakim, 6, Muhammad Dikhriz Hakim, 4 dan Mikayla Delisha Hakim, 9 bulan ni teruju sungguh nak sambut Syawal, maklumlah first time sambut dengan baby girl. Ada geng untuk Memey!

    Kerana terlalu teruja dapat baby girl, sebaik saja lepas scan Memey terus shopping baju untuk baby. Boleh dikatakan setiap hari Mikayla pakai baju baru kerana terlalu bajunya terlalu banyak!

    “Termakbul juga impian kami nak anak perempuan. Memey paling happy sebab tahun ni boleh pakai baju matching-matching. Kalau tak asyik abang dan the boys je sedondon, Memey tak ada geng!”katanya.

    Menurut Memey, tema baju bukan hanya untuk dia dan keluarga malah termasuk juga keluarga besar Bersama Abby Abadi. Pendek kata keluarganya memang akan beraya sakan setiap tahun.

    “Hari rayalah kita kena kenal sanak-saudara. Memey suka bila tengok anak-anak sibuk bermain dengan sepupu-sepupu mereka. Sebelum sampai rumah kunjungan lagi anak-anak akan berikan gajet pada Memey untuk disimpan kerana mereka dah biasa dengan cara tu.

    Bukan menidakkan teknologi tetapi perlu ada hadnya. Kalau bukan kita sebagai ibu bapa yang mendidik, nak harapkan siapa lagi?” tegasnya.

    Seronoknya tengok keluarga besar Memey dan Norman Hakim. Tak cukup dengan sambutan raya di Kuantan (Norman Hakim), Memey dan keluarga akan Bersama keluarga besar mereka (Abby Abadi) dan keluarga Memey sendiri di Kuala Lumpur juga. Lihat sajalah keriuhan keluarga ni.

    Untuk ibu bapa lain, jika boleh selitkan cara didikan Memey ini untuk anak-anak anda, bagus juga supaya anak-anak kenal saudara-mara. Untuk baca lebih lanjut, jangan lupa beli majalah Nona edisi Jun 2019.

    Kredit video dan foto: Instagram Memey Suhaiza

    Jangan Lupa Komen