Meski bergelar selebriti dan juga public figure, pengacara tersohor Uyaina Arshad mendedahkan bahawa dirinya juga tidak lagi dari mengalami masalah kulit. Tambahan pula, jenis kulit sensitif yang dimilikinya membuatkan dia sememangnya menitikberatkan pemilihan ketat sebelum memilih skincare.

IKLAN

Jelas Uyaina, tuntutan kerja sebagai selebriti membuatkan dirinya sentiasa perlu bersiap dan ditatarias agar tampil rapi dan presentable sebelum wajahnya menghiasi kaca televisyen.

Kulit Yana Sangat Sensitif! Salah Pakai Produk Sikit Akan ‘Breakout!’ – Uyaina

Obses Cantik? UYAINA ARSHAD Tegaskan, Wanita Perlu Cakna Pilih ‘Skincare’ Sesuai Kulit Jika Tak Nak Merana! Obses Cantik? UYAINA ARSHAD Tegaskan, Wanita Perlu Cakna Pilih ‘Skincare’ Sesuai Kulit Jika Tak Nak Merana!

Mengulas lanjut Yana berkata, jika wanita diluar sana juga mempunyai jenis kulit yang sama seperti dirinya, Yana mengesyorkan agar mengambil kira perkara ini terlebih dahulu, sebelum membeli atau menggunakan skincare.

“Dan kepada wanita di luar sana yang mempunyai masalah kulit sensitif seperti Yana, Perlu elakkan beberapa perkara ini dalam pemilihan skincare.

“Pertama, jangan pakai skincare yang ada wangian (Fragrance) yang ada bau-bauan. Pilih skincare yang bebas wangian dan sudah tentulah yang selamat bebas kimia dan bahan merbahaya.

“Ini kerana, bau-bauan atau wangian ni yang mungkin akan triggered kulit kita, Yana tak tahu kesanya kepada kulit anda bagaimana, tapi inilah yang Yana dah buat kajian dekat diri Yana sendiri dan wangian dalam skincare adalah benda yang Yana memang akan elakkan,” tegasnya.

IKLAN

Obses Cantik? UYAINA ARSHAD Tegaskan, Wanita Perlu Cakna Pilih ‘Skincare’ Sesuai Kulit Jika Tak Nak Merana! Obses Cantik? UYAINA ARSHAD Tegaskan, Wanita Perlu Cakna Pilih ‘Skincare’ Sesuai Kulit Jika Tak Nak Merana!

Sekarang dah tau kan, macam mana penjagaan kulit yang sewajarnya jika anda mengalami kulit jenis sensitif seperti Uyaina.

IKLAN

Sebagai wanita, untuk cantik kita juga perlu cakna terhadap bahan-bahan yang digunapakai kerana ia akan memberikan kesan kepada kesihatan kulit wajah kita. Anda adalah pelindung terbaik kepada kulit anda sendiri!

Sekadar ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

Sumber Foto: Instagram Uyaina Arshad

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI