Memang cantik sangat, tak berkelip mata memandang. Kemunculan Duli Yang Teramat Mulia Raja Puan Muda Kedah, Che Puan Muda Zaheeda Mohamad Ariff di acara penutup Kedah Fashion Week (KFW) baru-baru ini sebagai tetamu kehormat telah mencuri tumpuan ramai.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&Luna
DYTM Raja Puan Muda Kedah, Che Puan Muda Zaheeda Mohamad Ariff.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&LunaDalam usia 51 tahun, masih terserlah kejelitaan CP Muda Zaheeda dalam persalinan ‘muhibbah dress’ rekaan Seth & Luna, designer yang kini menjadi pilihan golongan elit dan ternama.

IKLAN

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&LunaPersalinan haute couture rona shocking pink yang bermotifkan songket bunga tabur itu tetap menyerlahkan kecantikan asli CP Muda Zaheeda biarpun dengan solekan yang ringkas.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&LunaBerikut temu bual ringkas NONA bersama pereka fesyen duo, Seth & Luna yang terdiri daripada Irie dan Jimiey.

“Ini bukanlah kali pertama Seth & Luna mereka persalinan Tuanku. Kali pertama adalah pada tahun 2018. Muhibah dress ini mengambil masa lebih kurang sebulan lebih untuk kami siapkan dari tarikh perbincangan sehinggalah ke final dress.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&Luna“Reaksi pertama Tuanku ketika busana itu siap, Tuanku seorang yang very reserved, tidaklah terlalu teruja dan tidak juga kecewa.

“Tuanku bersahaja kerana sewaktu proses pembuatan juga kami sudah kongsikan detail busana tersebut dengan Tuanku. Boleh dikatakan she looks forward to wearing the dress on the event (Kedah Fashion Week).”

Seth & Luna turut memuat naik satu posting di laman Instagram sebagai tanda terima kasih kepada CP Muda Zaheeda yang sudi menyarungkan busana eksklusif mereka itu.

“Menjuniung kasih Duli Yang Teramat Mulia Che Puan Muda Zaheeda (Raja Puan Muda Kedah) dalam persalinan Haute Couture SETH&LUNA.

IKLAN

“Idea asalnya Tuanku sendiri menyatakan yang beliau mahukan rekaan yang bersifat “muhibah” di mana ianya wajib mempunyai elemen dari bangsa Melayu, Cina & India.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&Luna“Berinspirasikan dari 3 Bangsa utama itu, kami mempersembahkan dress dari material songket bunga tabur mewakili bangsa Melayu, selendang yang disangkut bersahaja menyerupai busana sari. Bersama kolar mandarin yang sinonim dengan busana Cheongsam.

“Tiga elemen utama Keluarga Malaysia diadun penuh sofistikated dengan manik sulaman berwarna emas yang diletakkan secara rawak pada motif songket bunga tabur.

IKLAN

Haute Couture cara SETH&LUNA.”

Untuk info, CP Muda Zaheeda merupakan isteri kepada DYTM Raja Muda Kedah, Tengku Sarafudin Badlishah ibni Sultan Sallehuddin. Pasangan Diraja ini dikurniakan dua cahaya matai aitu YTM Tunku Zara Bahiyah yang diputerikan pada 4 April 2004, dan YTM Tunku Sulaiman Badlishah yang diputerakan pada 18 Disember 2007.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&LunaCP Zaheeda merupakan lulusan Ijazah Undag-Undang (Kepujian) daripada University of Wale, College of Cardiff dan seterusnya menerima Ijaza Sarjana (Undang-Undang Komersil) daripada University of Bristol.

RAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&LunaRAJA PUAN MUDA KEDAH Tampil Jelita Dalam Persalinan Songket Bunga Tabur Rekaan Seth&LunaSemoga Seth & Luna sentiasa tampil dengan karya-larya yang lebih hebat dan sukses dalalm industri fesyen tanahair. Seterusnya, mampu membawa nama Malaysia ke persada antarabangsa.

Kredit Foto: Instagram Seth&Luna

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI