Bintang bola jaring yang juga kini penyampai berita sukan di Astro Arena, Fariha Razak pernah melakar sejarah buat Malaysia apabila dia bersama skuad negara berjaya merangkul pingat emas di Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017).

IKLAN

Tak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehTak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehFariha atau nama sebenarnya, Nurfariha Abdul Razak, merupakan pemain di posisi tengah dalam skuad bola jaring negara.

Tak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehTak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehSelain hebat di gelanggang, Fariha juga berbakat besar sebagai hos dan penyanyi. Menariknya lagi, Fariha pandai bermain gitar. Wow, hebatnya! Mengikat kontrak dengan sebuah syarikat label, Werkit Record, Fariha sudah pun mempunyai single berjudul Sama-Sama.

Tak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehSENTIASA JAGA KECANTIKAN
Bergelar atlet semestinya Fariha sangat menitikberatkan soal penjagaan kesihatan dan kecergasan diri. Sebab itulah Fariha menyediakan satu ruang khas sebagai gimnasium mini di rumahnya.

Tak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehBukan saja bergelar pemain bola jaring, Fariha juga sebenarnya ahli sukan silat olahraga dan pencinta sukan lasak. Biarpun menjalani kehidupan yang aktif setiap hari tetapi Fariha juga gemar menjaga kecantikan dan menjaga penampilan.

Tak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehCEMERLANG AKADEMIK
Atlet cantik yang berusia 26 tahun ini merupakan bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sultan Ibrahim, Johor serta Kolej Matrikulasi Pulau Pinang.

IKLAN

Tak Sekadar Hebat Di Gelanggang, Bintang Bola Jaring Negara Ini Miliki Bakat Serba BolehPada tahun 2019, graduan Sarjana Muda Pengurusan Teknologi, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai, Johor ini turut menerima Anugerah Cemerlang Pingat Emas Tun Fatimah Hj Hashim pada Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia ke-63. Lebih indah, saat itu Fariha menerima anugerah tersebut dari Tuanku Permaisuri Johor, DYMM Raja Zarith Sofiah binti Almarhum Sultan Idris Shah.

IKLAN

Menurut Fariha, ketika itu segala usaha dan pengorbanannya terbalas walau terpaksa menangguhkan pengajian selama setahun bagi mengikuti latihan menghadapi temasya Sukan SEA ke-29 pada tahun 2017. Namun segalanya berbaloi apabila pasukan mereka berjaya merangkul pingat emas dalam acara tersebut.

Semoga Fariha terus cemerlang dalam kariernya dan terlaksan segala impian.

Kredit Foto: Instagram @farihaarazak

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI