“Nina adalah sahabat lama saya, namun kami dah lama tak berhubung, rasanya sudah lebih 10 tahun kami tidak bertemu. Perkongsiannya tentang agama selama ini membuatkan saya sentiasa rasa dekat dengannya”, itu penjelasan penjelasan pelakon Avaa Vanja berhubung penampilan terkininya yang tampil berhijab selepas sering membaca perkongsian sahabat lama di Instagram walaupun tidak bersua hampir selama sepuluh tahun.

IKLAN

“Walau 10 Tahun Tak Berjumpa, Tapi…” Tampil Berhijab, Perkongsian MIZZ NINA Buka Hati AVAA VANJA Ubah Penampilan Diri

Memetik laporan mStar, Avaa Vanja mengakui Mizz Nina merupakan salah satu pendorong penghijrahannya dan mendalami ilmu Islam dengan lebih baik. Malah Avv turut berkongsi bahawa perkongsian dari Mizz NIna mengerakkan hatinya untuk menyertai salah satu program keagamaan dimana Nina sebagai salah seorang panel.

“Walau 10 Tahun Tak Berjumpa, Tapi…” Tampil Berhijab, Perkongsian MIZZ NINA Buka Hati AVAA VANJA Ubah Penampilan Diri

“Saya dapat tahu Nina terlibat dalam salah satu program dan terus beli tiket untuk menyertainya. Saya berdoa untuk bertemu dengan Nina jika ini adalah satu permulaan baru dalam hidup saya.

“Perkongsian Nina selama ini adalah salah satu sebab untuk saya berubah. Pertemuan kami semalam (Ahad) sangat bermakna walaupun hanya sempat berbual cuma seketika,” katanya.

 

IKLAN
View this post on Instagram

 

A post shared by 𝑺𝒉𝒂𝒛𝒓𝒊𝒏𝒂 𝑨𝒛𝒎𝒂𝒏 (@officialmizznina)

IKLAN

Avaa memaklumkan dia pun dah mendaftarkn diri untuk mengikuti pengajian agama di sebuah cawangan universiti di Kuala Lumpur. Walau bagaimanapun, perubahan tersebut tidak bermaksud dia meninggalkan dunia seni tetapi sebaliknya berharap ilmu penghijrahan dapat memberi manfaat kepada orang lain.

Sumber: Mstar

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI