Hari Raya sememangnya bulan kemaafan yang paling dinanti-nantikan seluruh umat Islam selepas berakhirnya Ramadan. Selain mengeratkan silaturrahim sesama insan dan berpeluang bertemu ahli keluarga dan sanak-saudara yang lama tak jumpa.. lebaran juga menjadi ‘pentas fesyen’ yang cukup besar. Iyalah, macam-macam rekaan baju raya digayakan. Ada yang sedondon dan ada juga sebaliknya. Memang penuh warna-warni!

IKLAN

Seperti kelaziman, spot light fesyen hari Raya akan tertumpu kepada golongan selebriti. Dan ternyata, pilihan busana Aidilfitri penyanyi popular dari Indonesia ini sangat mencuri perhatian. Tampil sedondon dalam persalinan rona biru lembut, gaya raya Kris Dayanti di samping suami tercinta, Raul Lemos dan anak-anak mereka, Amora serta Kellen sememangnya begitu unik.

Wow, Uniknya Fesyen Raya KRIS DAYANTI! Lain Dari Yang Lain

Wow, Uniknya Fesyen Raya KRIS DAYANTI! Lain Dari Yang Lain

 

Wow, Uniknya Fesyen Raya KRIS DAYANTI! Lain Dari Yang Lain

Wow, Uniknya Fesyen Raya KRIS DAYANTI! Lain Dari Yang Lain

Turut kelihatan dalam foto raya Kris Dayanti adalah kelibat anak tirinya, Dillah dan Athalia. Menyambut 1 Syawal bersama-sama, khabarnya baju raya Kris, Athalia dan Amora mengenakan Royal Kaftan ilham Amy Atmanto.

IKLAN

Apa yang istimewanya, kaftan yang dipakai ketiga-tiga mereka turut diperincikan dengan motif bunga-bungaan berwarna biru, putih dan merah jambu yang diletakkan di atas kepala atau dijadikan seperti hoodie. Unik, kan?

Kongsi Kris di Instagramnya, “Tahun ini alhamdulillah kami berkesempatan berkumpul lebaran bersama papa di Bali, walaupun papa sudah sepuh dan gemetar berdiri mengikuti imam masjid tetapi masih semangat menyelesaikan solat. InshaAllah bertemu kembali Idul Fitri tahun depan papa.”

IKLAN

 

Sumber: Instagram Kris Dayanti & Raul Lemos

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI