Kebanyakannya beranggapan bahawa untuk menjadi seorang fashionista haruslah mempunyai perbelanjaan yang besar serta menjadi ahli fesyen. Ternyata tanggapan itu tidak benar! Tidak semestinya dengan pakaian yang berjenama dan terkenal, tas tangan mewah dan kasut yang mahal melayakkan seseorang itu untuk bergelar fashionista.

IKLAN

Sebaliknya, apa yang perlu dilakukan ialah memerhatikan pada sekeliling anda. Gunakan kreativiti untuk mengubah barangan yang terpakai menjadi lebih trendy.

INSPIRASI & KREATIVITI

Dapatkan idea-idea baharu dalam berfesyen antaranya melalui majalah, internet, pentas fesyen dan juga mereka di persekitaran anda. Lihat barangan yang tidak dipakai yang boleh diilhamkan menjadi barangan yang trendy dan carilah rujukan di youtube contohnya tutorial DIY.

PERCAYA DIRI

Kunci kejayaan untuk bergelar fashionista ialah sikap percaya diri. Setiap insan mempunyai cita rasa gaya yang berbeza-beza. Maka jadilah seorang yang percaya diri dengan stail pilihan anda sendiri dan tonjolkan diri anda seorang fashionista.

6 Ciri Patut Ada Dalam Diri FASHIONISTA, No 5 Tu Paling Penting!

SUAI PADAN

Seorang fashionista tidak takut untuk menggabungkan dua motif yang kontras di samping bijak bermain dengan warna. Namun begitu, ia masih terlihat mengagumkan.

IKLAN

BERGEMBIRALAH!

Sewaktu anda berbelanja dan memilih pakaian, kasut, tas tangan serta aksesori anda perlu merasa selesa supaya dapat mengekspresikan diri dalam memilih pakaian yang tepat dan stail yang dipilih sesuai dengan anda.

UNIK & LUCU

IKLAN

Trend yang banyak diperlihatkan oleh orang lain adakalanya membuatkan kita mudah merasa bosan. Sementara yang unik, lucu serta jarang ditonjolkan oleh orang lain boleh menjadi pilihan anda dalam berfesyen. Siapa tahu anda boleh menjadi trendsetter.

JADI DIRI SENDIRI

Sebaiknya elakkan daripada meniru mahupun menciplak gaya orang lain. Ini kerana setiap orang mempunyai aura serta cita rasa yang berbeza. Begitu juga dari segi bajet masing-masing kerana belum tentu apa yang cantik dan selesa pada orang lain, akan turut dirasai oleh diri kita sendiri.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI