Wanita kuat tidak semestinya wanita yang ramai pengikutnya. Dia mungkin sendiri, tapi kuat keyakinan dan teguh pada pendirian. Nona mengupas 7 tanda wanita kuat seperti yang dikongsikan dari Bolde.

Tuhan menguji setiap orang berbeza-beza ujiannya. Tapi sesulit apa pun sesuatu ujian itu di mata kita, percayalah bahawa kita sebenarnya mampu untuk menghadapinya.

IKLAN

(1) Berdikari

Tiada yang salah untuk memiliki teman hidup tapi wanita yang kuat tidak terlalu memikirkan itu. Faktanya, dia berkembang ketika dia sendirian.

Dia mampu menjaga dirinya sendiri, percaya pada dirinya sendiri, dan membuat keputusan sendiri. Sementara seorang wanita yang kuat tidak memikirkan seseorang yang dapat mendampinginya, namun dia memiliki teman yang dia hargai dan tahu bagaimana menjaga hubungan.

7 Tanda Wanita Kuat, Nampak Lembut Tapi Teguh Pendirian! Adakah Anda Salah Seorang  Daripadanya?

 

(2) Hargai Diri Sendiri

Jika diperlakukan dengan buruk, dia akan pergi. Seorang wanita yang kuat tidak akan hanya duduk diam apabila tidak dihormati. Mengapa? Dia tahu apa yang pantas dia dapatkan, dan yang lebih penting, apa yang tidak perlu dia dapatkan.

 

(3) Suka Membantu Orang Lain

Jangan salah faham, wanita kuat itu bukannya degil tapi berpendirian. Mereka juga sangat baik, bukan sekadar untuk diri sendiri, malah menginginkan yang terbaik untuk teman, keluarga dan orang di sekeliling mereka.

 

IKLAN

(4) Berani

Wanita berani tidak kebal terhadap rasa takut bahkan dia memang terkadang merasa ketakutan sepanjang waktu. Namun dia tidak membiarkan rasa takut itu menguasai hidup. Seorang wanita yang kuat tahu apa yang diinginkan dalam hidup dan dia tahu menghadapi ketakutannya.

 

(5) Bersemangat

Wanita yang kuat akan bersemangat dengan segala yang mereka sukai, baik dalam karier atau hubungan mereka. Semangat inilah yang menghidupkan jiwa mereka. Ramai orang menyukai wanita yang kuat kerana semangat hidup mereka, mereka melihat setiap hari sebagai kesempatan untuk mencapai sesuatu yang hebat.

IKLAN
7 Tanda Wanita Kuat, Nampak Lembut Tapi Teguh Pendirian! Adakah Anda Salah Seorang  Daripadanya?
Nurul Shuhada Mat Shukri antara personaliti yang bangkit daripada ujian rumah tangga

 

(6) Optimis

Dia tahu hidup ini tidak sempurna tetapi dia cuba untuk melihat yang baik-baik dalam setiap situasi. Dia seseorang yang realistik dan tahu pentingnya bersedia untuk situasi apa pun.

 

(7) Serba Tahu

Dia mengambil tahu isu semasa. Walaupun tidak mendalami tentang politik, dia pasti memiliki pendapat sendiri. Dia suka menonton berita dan minatnya lebih dari sekadar mengikuti akaun influencer di Instagram. Seorang wanita yang kuat serba tahu tentang apa yang terjadi di sekelilingnya.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI