Setiap wanita pasti rungsing untuk memilih pakaian ketika menghadiri sesuatu majlis. Penampilan yang anggun dan menawan bakal menjadi tumpuan ramai sekaligus berpeluang merangkul gelaran pakaian terbaik.

IKLAN

Tidak kisahlah majlis yang dihadiri diadakan pada waktu siang atau pun malam, pakaian yang memukau tentunya akan menjadi bualan orang ramai. Nona kongsikan tip terbaik untuk tampil menyerlah untuk mendapatkan gelaran pakaian terbaik atau best dress!

MASA DAN TEMPAT

Kata pepatah, ‘masuk kandang kambing mengembek, masuk kadang kerbau menguak’. Jadi apa yang anda pakai biarlah kena dengan tempat, waktu dan majlisnya. Janganlah bergaya tak kena dengan orang sekeliling. Patuhi etika berpakaian. Peka dengan destinasi dan bentuk majlis yang bakal dihadiri, bukan sahaja soal rekaan pakaian tetapi tentunya anda mahu menyarung helaian yang buat anda selesa.

TRENDSETTER

IKLAN

Mereka yang sering diangkat sebagai ‘Best Dressed’ sering kali menjadi rujukan gaya. Mereka adalah pencetus trend. Tetapi itu tidak bererti mereka menidakkan trend fesyen semasa, tetapi mereka tidak membuta-tuli mengikut semua trend. Mereka tapis dan pilih, dan pilihan mereka itu ditentukan berdasarkan kesesuaian personality mereka sendiri.

IKLAN

SUAI PADAN

Mereka yang pandai bergaya biasanya memang bijak dalam menyuai padan pakaian. Oleh sebab kepandaian mereka inilah mereka tampil menyerlah. Mereka tahu mengadunkan helaian vintaj, mewah dan ringkas dalam satu masa, hasilnya memang wow!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI