Mengakui kemunculannya hanya untuk memeriahkan industri, tahun lalu Datin Ilyka tampil dengan dua single iaitu Persembahan Cinta dan Sempurnakan Takdirku.

IKLAN

Namun begitu, untuk 2018, Datin Ilyka kembali mempertaruhkan single baharu berjudul Persembahan Cinta ciptaan Tengku Shafick dari Jakarta. Selain itu, jika pada tahun 2017 Datin Ilyka menghasilkan single berjudul My Love ciptaan Hazami, tahun ini, satu lagi buah tangan terbaharu berjudul Someday menemui para peminat.

Bakal Hangatkan Kembali Industri Seni, DATIN ILYKA Pertaruh Lagu Penuh Inspirasi ‘Someday’!

Tanpa berselindung, wanita anggun dan bergaya itu memaklumkan Someday amat istimewa buat dirinya.

“Ya, single Someday amat istimewa kerana saya memilih untuk menjalani penggambaran video muzik di Sekolah Tunku Kurshiah. Lagu ini juga khas untuk anak-anak,” ujar Ilyka yang memberi penghormatan untuk para pelajar sekolah berasrama penuh itu untuk terlibat dalam pembikinan video muziknya itu.

“Tujuan saya memilih mengadakan rakaman muzik video tersebut adalah untuk memberi semangat kepada para pelajar ini supaya tidak mudah menyerah kalah dan sentiasa berfikiran positif. Juga kepada mangsa buli, tekanan perasaan, perasaan rendah diri dan macam-macam lagi.

Bakal Hangatkan Kembali Industri Seni, DATIN ILYKA Pertaruh Lagu Penuh Inspirasi ‘Someday’!

Pesanan dalam Someday juga saya tujukan kepada ibubapa supaya sentiasa mempunyai hubungan rohani dengan anak-anak masing-masing.  Walaupun tidak berjaya dalam bidang bidang akademik , tetapi sebagai ibu bapa harus sentiasa memberi sokongan moral.

IKLAN

Sebagai ibu bapa juga harus sentiasa ada pendekatan untuk tangani masalah anak-anak seperti terlalu sibuk dengan teknologi zaman sekarang. Pantau apa yang anak-anak buat,” ujar Datin Ilyka, ibu kepada Arisya Ahmad Azizi yang juga merupakan penuntut di Sekolah Tunku Kurshiah.

Bakal Hangatkan Kembali Industri Seni, DATIN ILYKA Pertaruh Lagu Penuh Inspirasi ‘Someday’!

IKLAN

Bakal Hangatkan Kembali Industri Seni, DATIN ILYKA Pertaruh Lagu Penuh Inspirasi ‘Someday’!

Sekarang ini apabila Arisya menetap di asrama, baru dia ada masa dan bebas untuk mengatur semula perjalanan seninya yang ‘tergendala’ sebelum ini. Sebagai ibu, Datin Ilyka sentiasa memberi sokongan dan dorongan untuk Arisya berjaya di dalam pelajaran dan juga minat anak tunggal kesayangannya itu.

“Bagi saya, keluarga perlu diutamakan dan kemudian barulah kerjaya seni, sebab itulah saya tidak risau apabila membuat kemunculan selepas lama menyepi.

Saya gembira dapat berkongsi muzik video Someday dengan semua dan semoga ia memberi manfaat bersama. Tonton muzik video Someday di laman youtube dan lagu ini telah tersedia di semua platform aplikasi digital”, katanya yang suka bersikap positif seraya mengakhiri perbualan. 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI