Setiap hubungan menemukan kita dengan keindahan, lalu dihadiahkan individu yang unik. Setiap daripada orang itu mempunyai sesuatu yang dapat kita belajar secara positif atau dengan cara yang negatif sebaliknya.

IKLAN

Setiap hubungan adalah satu peluang untuk membuka hati kita dan berhubung dengan jiwa orang lain, sehinggalah kita menemui dengan seorang insan yang dinamakan ‘jodoh’.

Ambillah peluang kerinduan untuk kita mengenali cinta dengan lebih mendalam. Biarkan ia membimbing anda ke pengalaman yang lebih mendalam, kesatuan dengan jiwa dan diri kita yang abadi.

Biarkan hati kita terbuka dan merasai kasih sayang yang lebih besar untuk semua orang di sekeliling dan sepanjang hayat. Semasa kita hidup dalam ungkapan kasih sayang harian, kita akan menarik ke dalam kehidupan orang lain yang lebih penyayang.

Cinta memberi jaminan bahawa kita tidak bersendirian di dunia. Dalam aspek yang lebih besar, cinta menjalankan dunia di sekeliling kita dengan keharmonian jika setiap daripada kita bijak menilainya dengan jujur dan ikhlas.

Cinta Adam dan Hawa adalah bagaimana kita semua dicipta di tempat pertama, jadi secara teknikal kita tidak akan berada di sini tanpa ia. Semaikanlah rasa cinta itu sesama manusia, walaupun yang wajib kita kukuhkan rasa cinta itu kepada Tuhan.

“Cinta Memberi Jaminan Bahawa Kita Tak Bersendirian Di Dunia” EDITOR NONA, Kiffy Razak

IKLAN

Cinta romantis sukar difahami kerana siapa yang kita lihat adalah siapa kita. Kita memandang cinta dunia melalui lensa yang dibuat sendiri dan melihat hanya pantulan diri dan kualiti dalaman kita sendiri sama ada positif atau negatif.

Kita akan menarik orang untuk lebih menyayangi diri ini dan kita menjadi lebih penyayang dengan mengamalkan kebaikan dan penghargaan kecil setiap hari dengan bermeditasi atas dasar cinta. Kita menjadi lebih penyayang dengan jatuh cinta dalam jiwa tersendiri, sehingga berbunga rasa cinta dalam diri sendiri. Hebat sungguh kuasa cinta!

IKLAN

Kita menggunakan cinta untuk mewarnai apa yang kita lakukan dalam kehidupan. Perkara-perkara yang paling biasa dilakukan, seperti mencari pasangan dan berkahwin, serta mempunyai anak-anak yang kita berkongsi cintanya dengan kita.

Cinta memberikan kita keyakinan bahawa kita akan dijaga dan dibantu pada masa-masa keperluan dalam hidup yang sementara ini. Kita menangis dan menderita juga kerana cinta, seksanya hati dan lukanya jiwa merawat perilaku diri apabila cinta sendiri musnah.

Hidup antara cinta dan manusia tidak boleh dipisahkan… Biarpun di penghujung jalannya kita harus sedar hanya cinta pada Allah kekal buat selamanya. KR

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI