SANA SAEED

Kuch Kuch Hota Hai antara filem blockbuster Bollywood yang cukup dekat di hati para penonton Malaysia. Tidak keterlaluan kalau dikatakan sampai sekarang pun masih ramai yang mengingati plot cerita dan skrip filem tersebut.

IKLAN

Diterbitkan sekitar tahun 1998, filem yang menampilkan pelakon berbakat India seperti Shah Rukh Khan, Kajol dan Rani Mukherjee ini turut berjaya melonjakkan nama barisan pelakon lain.

Salah seorang daripadanya ialah pelakon cilik waktu itu yang melakonkan watak sebagai Anjali atau anak kepada Shah Rukh Khan yang merupakan pemilik nama Sana Saeed!

Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik!

23 tahun telah berlalu, pasti ramai peminat filem lagenda ini tertanya-tanya wajah terkini pelakon cilik tersebut. Daripada figura kanak-kanak comel yang begitu menghiburkan, kini ‘Anjali’ berubah menjadi wanita matang dan seksi.

Dilahirkan pada 22 September 1988, Sana tidak hanya aktif dalam dunia lakonan bahkan turut terlibat dalam bidang pengacaraan dan peragaan.

Difahamkan Sana mempunyai kelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan perdagangan dan menetap di Mumbai, India. Kerjaya seni Sana bermula ketika dia baru berusia 8 tahun dalam filem Kuch Kuch Hota Hai sebelum dia kemudian membintangi filem komedi romantik School of the Year yang memainkan watak dewasa pada tahun 2012.

Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik!

IKLAN

Selain filem Kuch Kuch Hota Hai, Sana turut pernah berlakon dalam filem Badal dan Har Dil Jo Pyar Karega.

Pada tahun 2013, wanita yang berusia 33 tahun ini mengacarakan MTV Splitsvilla Sexy Sana show. Dari awal pembabitan Sana dalam dunia lakonan, dia tidak pernah mendapat restu daripada bapa tersayang. Namun, ibunya sentiasa di sisi dan menyokong kerjaya seni Sana.

Memetik kenyataan Sana dalam Times of India, “Ibu saya adalah orang pertama yang membawa saya ke dunia lakonan dan dia juga sentiasa ada bersama saya. Bapa pula tidak pernah menyokong keputusan saya untuk menjadi seorang pelakon.”

IKLAN

Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik!

Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik! Dari Kanak-Kanak Comel, Kini ‘ANJALI’ Kuch Kuch Hota Hai Tampil Matang & Cantik!

Bersandarkan bakat dan kecantikan yang dimiliki, Sana turut pernah menerima tawaran dan menandatangani kontrak sebagai model peragaan dengan Benchmark Models.

Menerusi perkongsian Sana di Instagram miliknya, aktres Bollywood ini difahamkan telah berada di Los Angeles.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI