Melihat sahaja pada akaun Instagram pemilik nama Arinna Erin, pasti sesiapa sahaja teruja melihat gaya trendy anak muda ini. Merupakan seorang pelajar ijazah sarjana dalam jurusan Business Intelligence and Social Media di salah sebuah universiti di United Kingdom, Arinna Erin atau lebih mesra disapa Arinna juga aktif dalam dunia peragaan. Wajahnya sering terpapar di dada majalah dan menjadi model pilihan kebanyakan label-label pakaian tempatan. Tidak hairanlah, nama Arinna kian menyerlah dan terkenal di laman sosial.

Fesyen & Hijab Tak Menjadi Halangan, ARINNA ERIN Bebas Bergaya!

IKLAN

 

HIJAB DAN FESYEN! APA KOMEN ANDA MENGENAI PERKARA INI?

Hijab dan fesyen boleh dikatakan dua jenis pemakaian yang berbeza namun ia saling berhubung kait. Hijab adalah pemakaian yang menjadi ikutan oleh para Muslimah. Di Malaysia sendiri, fesyen hijab boleh dilihat sebagai trend yang sangat menarik di era ini. Memakai hijab bertujuan untuk menutup aurat dan ramai wanita yang berhijab mengekspresikan personaliti diri melalui fesyen.

 

APAKAH PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG DUNIA MODELLING?

Sejujurnya, pengalaman yang saya dapat daripada dunia modelling sangat berharga. Saya sudah berada dalam industri ini salama 4 tahun dan banyak perkara yang saya pelajari termasuklah kenangan manis dan juga pahit. Semua ini saya anggap sebagai proses untuk saya menjadi lebih matang dan menjadikan saya lebih dewasa.

Fesyen & Hijab Tak Menjadi Halangan, ARINNA ERIN Bebas Bergaya!

Fesyen & Hijab Tak Menjadi Halangan, ARINNA ERIN Bebas Bergaya!

APAKAH MAKSUD FESYEN BAGI ANDA?

IKLAN

Bagi saya, fesyen itu gaya berpakaian masing-masing dimana ia adalah satu seni dalam bentuk gaya pemakaian. Bukan semua individu ada citarasa yang sama dalam berfesyen dan perkara itu tidak menjadi kesalahan dalam fesyen. Paling utama, fesyen yang digayakan harus selesa dan ia boleh dibawa dengan baik.

 

APAKAH FESYEN YANG ANDA GAYAKAN SETIAP HARI?

Saya lebih gemarkan fesyen yang simple, bersahaja, selesa dan membuatkan saya raya yakin. Saya sering memakai pakaian berwarna hitam dan warna-warna gelap kerana ia memberi ilusi lebih trendy walaupun saya hanya menggayakan pakaian yang sangat ringkas.

IKLAN

Fesyen & Hijab Tak Menjadi Halangan, ARINNA ERIN Bebas Bergaya!

BAGAIMANAKAH ANDA MENJAGA PENAMPILAN ANDA AGAR TAMPAK STAILO DAN TRENDY?

Ikut stail sendiri dan jangan rasa terlalu tertekan untuk mengikuti trend fesyen terkini. Sebagai contoh, jika anda sukakan sesuatu gaya fesyen itu, just do it! Jangan peduli apa yang orang lain fikirkan tentang penampilan anda dan anda hanya perlu bergaya untuk diri anda sendiri.

 

KONGSIKAN TIP KECANTIKAN ANDA

Setiap hari saya akan membersikan wajah menggunakan pencuci muka. Kemudian saya akan memakai pelembap wajah. Saya akan pastikan untuk memakai sunblock sebelum keluar rumah. Saya juga jarang memakai mekap melainkan jika ada sesi photoshoot dan majlis-majlis yang perlu dihadiri. Paling penting, minum banyak air! Ini sangat penting bagi memastikan kulit kita sihat. Selain itu, jangan lupa bersihkan mekap sebelum tidur kerana jika kita tidak lakukan perkara ini, pori-pori kulit wajah kita boleh tersumbat.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI