Risau melihat muka berminyak? Liang pori besar, berjerawat dan mekap pun susah melekap? Paling bimbang kalau kulit jenis sensitif, pantang salah pakai produk, mesti tiba-tiba jadi gatal dan tegang. Semua ini boleh diatasi dengan produk Hada Labo Oil Control Regime. Ramai dah amalkan sendiri dan percaya keberkesanannya dalam merawat masalah kulit.

Betul, gandingan tiga produk utama iaitu losen, serum dan pelembap Hada Labo Oil Control Regime terbukti berkesan melegakan rasa pedih dan kemerah-merahan pada kulit sensitif dan berjerawat. Selepas mencuba sendiri, penulis akui teksturnya sangat cepat meresap, tak melekit dan selesa digunakan.

IKLAN

Wanita pada usia 18 ke 35 tahun lazimnya sangat prihatin soal kecantikan kulit. Maklumlah waktu ini masing-masing sibuk dengan kerjaya dan rumah tangga. Jadi penggunaan produk penjagaan wajah yang ringkas seperti Hada Labo Oil Control Regime sangat penting, selain faktor harganya yang mampu milik dan mudah didapati.

 

Siapa yang sesuai gunakan produk ni? Sebenarnya semua individu yang mempunyai masalah kulit berminyak, berjerawat, berjeragat dan sensitif boleh gunakan rangkaian Hada Labo Oil Control Regime untuk pulihkan kondisi kulit. Dengan cara yang betul, kesan efektif akan dapat dirasai dari semasa ke semasa.

Jadi bagi anda yang mempunyai masalah-masalah di atas, inilah produk yang dicari-cari untuk merawatinya. Penulis sendiri dah cuba setiap satu produk Hada Labo Oil Control Regime dan kesannya memang hebat! Yang penting ikut langkah-langkah di bawah serta konsisten pakai sehingga dapat kulit yang diidamkan.

 

Langkah 1: Hada Labo Blemish & Oil Control Hydrating Lotion

 

Mempunyai fungsi dua dalam satu iaitu menentang jerawat dan mengembalikan keseimbangan minyak serta lembapan dalam kulit.

Blemish & Oil Control Hydrating Lotion diperkaya dengan ekstrak tumbuhan semula jadi seperti ekstrak Pear Barli, Ekstrak Bunga Chamomile dan asid hyaluronik. Dengan pemakaian losen ini dapat membantu melegakan kemerahan pada kulit sensitif berjerawat, melembap dan melembut sepanjang hari.

 

Menariknya, tekstur losen ini sangat ringan dan tak melekit. Ratakan Blemish & Oil Control Hydrating Lotion ke serata wajah selepas membersihkan kulit. Caranya, tuang di atas tapak tangan dan ratakan ke seluruh wajah hingga meresap.

Blemish & Oil Control Hydrating Lotion ini juga sesuai dijadikan produk persediaan untuk memaksimumkan penyerapan produk seterusnya.

 

Langkah 2: Hada Labo H.A. Supreme Cica Soothing Booster Serum

 

Inilah serum terbaik dan paling berkesan untuk merawat kulit anda. Diperkaya dengan kompleks Centella Asiatica dan empat jenis asid hyaluronik, serum ini melembap hingga ke dasar dan mengunci lembapan kulit.

IKLAN

Ia melegakan kerengsaan pada kulit sensitif berjerawat disamping memulihkan kulit.

 

Apabila dioleskan ke kulit, memang terasa teksturnya yang amat ringan dan pantas meresap. Bayangkan kulit muka terasa sangat segar dan anjal selepas disapu dengan serum ini.

H.A. Supreme Cica Soothing Booster Serum juga bebas alkohol, pewangi, minyak mineral dan pewarna. Ia sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit berminyak dan kulit sensitif berjerawat.

 

Langkah 3: Hada Labo Hydrating Snow Dew

IKLAN

 

Sangat lembut dan berkrim seperti sorbet, tekstur Hydrating Snow Dew sebenarnya sangat ringan dan tidak membuatkan kulit rasa melekit. Krim pelembap ini juga sangat cepat meresap!

Bagaikan salju, krim pelembap Hydrating Snow Dew dengan ekstrak Hatomugi berupaya membekalkan lembapan secukupnya untuk sepanjang hari.

Diformulasikan dengan Ceramide, empat jenis asid hyaluronik, Pati Lilac dan Swiss Edelweiss, pelembap wajah ini mempunyai pelbagai kebaikan untuk kulit. Antaranya meningkatkan pertahanan kulit daripada ancaman alam sekitar seperti asap dan habuk pencemaran.

Kulit juga ketara lebih lembut dengan penampilan liang pori lebih halus dan segar. Inilah regimen langkah demi langkah mudah sepantas 5 minit untuk mengatasi masalah kulit muka sensitif berminyak.

Jangan lupa yang pertama, cuci bersih wajah dan mulakan penjagaan dengan mengoles Blemish & Oil Control Hydrating Lotion. Kemudian ikuti dengan H.A. Supreme Cica Soothing Booster Serum bagi memaksimakan lagi penyerapan serum.

Akhir sekali sapukan pelembap wajah Hydrating Snow Dew untuk memastikan kulit kekal lembap dan lembut sepanjang masa.

Dah sedia nak rawat masalah kulit sensitif berminyak?

 

Untuk mendapatkan produk Hada Labo Oil Control Regime, kunjungi gedung farmasi berdekatan seperti Watsons, Guardian atau klik je link SINI.

Website: Hada Labo
Facebook: MY Hada Labo