Setiap wanita pasti mempunyai seluar jeans sebagai koleksi peribadai. Namun adakah anda tahu potongan atau jenis jeans paling tepat buat bentuk tubuh anda? Memilih seluar jeans yang sesuai dengan bentuk badan amat penting agar anda terlihat lebih menawan. Jom Nona kongsikan beberapa tip terbaik untuk memilih jeans paling sesuai dengan bentuk tubuh anda!

IKLAN
  1. LOW-RISE JEANS

Jeans berpotongan rendah hanya sesuai untuk badan kurus sahaja. Pilihan kedudukan poket yang sedikit ke bawah daripada biasa memberi ilusi pemakai sedikit berisi. Tetapi, bagi anda berbadan berisi boleh menampakkan perut anda  menggeleber seperti mufin. Jadi, anda harus pilih jeans yang terletak betul-betul pada paras pinggang.

  1. ULTRA LOW-RISE JEANS

Berpotongan sangat rendah, hanya sesuai untuk wanita berbadan langsing sahaja. Pastikan pinggang jeans tidak berada lebih bawah daripada tulang pinggul anda. Bagi kamu yang bukan bersaiz badan seperti model pasti rekaan jeans ini menampakkan sebahagian punggung atau seluar dalam. Jika anda pilih jeans ini perlu berhati-hati, awasi cara duduk andaagar tidak kelihatan seluar dalam anda.

Jangan DERA Tubuh Badan Anda! Ini Tip Pilih Seluar Jeans Yang Sesuai

  1. BOOT-CUT JEANS

Inilah jeans paling diminati sepanjang masa. Potongan klasik sesuai untuk wanita bertubuh berisi. Potongan kembang pada bahagian betis dapat mengalihkan tumpuan bahagian pinggang,pinggul dan paha, malah membuatkan bahagian paha kecil dan bahagian kaki kelihatan runcing. Ia juga memberi anda  ilusi lebih tinggi.

  1. STONEWASHED JEANS

Warna purda pada bahagian paha dan punggung dapat memberikan stail seksi pada anda. Penambahan sedikit kesan koyak (destroyed) lebih ranggi. Stail ini sangat sesuai bagi yang berjiwa muda dan inilah jenas yang sedang hangat diperkatakan.

  1. DARK JEANS

Jeans ini sesuai untuk semua bentuk badan. Seperti yang kita tahu, warna gelap memberi kesan kecil dan kurus kepada pemakai. Warna jeans yang cerah pula akan memberi kesan lebih besar. Antara warna yang menjadi pilihan ialah biru gelap dan hitam, sesuai ke mana sahaja, siang atau malam.

IKLAN

Jangan DERA Tubuh Badan Anda! Ini Tip Pilih Seluar Jeans Yang Sesuai

  1. STRAIGHT JEANS

Potongan lurus jeans ini sesuai untuk semua jenis bentuk badan. Boleh mengecilkan pinggul dan memberi keseimbangan kepada potongan kaki anda. Pastinya sangat menarik dengan padanan kasut bertumit rata! Bentuk AV seam pada bahagian belakang jeans juga memberi kesan kurus.

IKLAN
  1. DISTRESSED JEANS

Jeans ini menarik dipakai semasa bersantai, sesuai sekali untuk semua bentuk badan. Kedutan pada bahagian seluar jeans juga memberi impak seksi dan cukup trendy untuk dicuba.

Jangan DERA Tubuh Badan Anda! Ini Tip Pilih Seluar Jeans Yang Sesuai

  1. CROPPED JEANS

Pendek dan seksi. Jeans ini sesuai untuk semua bentuk badan. Tetapi bagi yang berkaki pendek, kamu dinasihat supaya lupakan sahaja hajat untuk mencubanya kerana anda akan kelihatan lebih pendek! Jangan sesekali memakai yang berpoket di belakang kerana nampak lebih besar dan kembang.

  1. SKINNY JEANS

Pastinya sesuai untuk kamu yang berbadan kurus serta berkaki panjang. Anda pasti nampak lebih langsing. Potongan ini juga sesuai untuk anda yang rendah dan kecil molek. Paling senang untuk disesuaikan dengan semua jenis baju. Menarik untuk dicuba!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI