Seronok melihat kehidupan terkini pengacara, penyanyi serta pelakon berketurunan Melayu-Ireland, Che Puan Sarimah Ibrahim bersama keluarga. Terbaharu, Che Puan Sarimah kini berada di Melbourne, Australia kerana sedang menikmati percutian bersama suami dan anak.

IKLAN

Kali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaMemuat naik beberapa posting di akaun Instagramnya, Che Puan Sarimah berkongsi aktiviti-aktiviti yang dilakukan di sana berlatarkan pemandangan yang sangat indah. Dengan kedinginan udara segar menyelubungi momen percutian musim sejuk keluarga kecil ini.

Paling gembira dan teruja semestinya lah si kecil, Tunku Sofia Najihah yang kini berusia 3 tahun. Comel sangat apabila melihat setiap keletahnya dalam video yang dikongsi.

Kali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaMaklumlah, itu merupakan percutian pertama mereka bertiga dalam tempoh 3 tahun setengah. Menurut Che Puan Sarimah, ini adalah kali kedua dia dan suami ke Melbourne namun kali pertama bersama Tunku Sofia.

“Percutian pertama kami dalam 3.5 tahun. Kali kedua kami ke Melbourne tetapi kali ini bersama @tunkusofianajihah

Hanya keluarga kecil kami yang menikmati suasana sejuk, udara segar dan berjalan-jalan di sekitar bandar. Tiada parti atau acara besar untuk kami…hihi! Hanya masa santai bersama keluarga…berjalan-jalan dengan tenang di taman….sambil berpelukan..dan kami akan bertemu dengan beberapa rakan tidak lama lagi…!

Kami bernasib baik dapat berehat panjang dari panas KL, memang melegakan…

IKLAN

See ya in 3 weeks KL!”

Kali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaSelain menikmati pemandangan dan udara segar, mereka turut berkunjung ke destinasi bersejarah di mana mereka berpeluang ke muzium lokomotif bergerak. Dalam postingnya, Che Puan Sarimah turut berkongsi informasi ringkas tentang destinasi tersebut buat para pengikutnya di Instagram.

IKLAN

Kali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik Bahagia“Kami menikmati keseronokan di muzium lokomotif bergerak iaitu @puffingbillyrailway

Pada asalnya dikenali sebagai kereta api kecil.. Pada tahun 1900-an ia digunakan untuk mengangkut hasil, buah-buahan, kayu-kayan.. dan kemudian pada tahun 1919 ia menjadi kereta api persiaran terbuka dan begitu popular sehingga beratus-ratus penumpang biasanya duduk di luar tingkap untuk menikmati perjalanan dan pandangan..”

NONA kongsikan beberapa lagi koleksi foto percutian keluarga bahagia ini.

Kali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKali Pertama Bawa Tunku Sofia Bercuti Ke Melbourne, CP SARIMAH & Suami Kongsi Detik BahagiaKredit Foto: Sarimah Ibrahim

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI