Banyak faktor yang mendorong prestasi seseorang di tempat kerja. Selain minat dan pendapatan yang diterima, faktor suasana kerja serta majikan yang baik juga amat berpengaruh besar.

IKLAN

Satu kejayaan yang membanggakan apabila nama syarikat Philip Morris (Malaysia) Sdn Bhd (PMM) sekali lagi diiktiraf sebagai Majikan Terbaik di Malaysia buat tahun ketiga berturut-turut oleh Top Employers Institute.

Pensijilan itu adalah pengiktirafan terhadap kecemerlangan Philip Morris International (PMI) dalam amalan orang ramai, menubuhkan syarikat dalam kalangan barisan majikan pilihan yang diberi tumpuan memenuhi keperluan kepelbagaian tenaga kerja global.

Pengarah Urusan PMM, Naeem Shahab Khan, berkata pengiktirafan sebagai Majikan Terbaik Malaysia untuk tahun ketiga berturut-turut itu adalah sokongan yang kukuh terhadap persekitaran kerja berkualiti tinggi di PMM.

“Kami terus berusaha untuk kecemerlangan dalam memastikan PMI adalah tempat kerja yang bagus dan sentiasa mencabar diri untuk menyediakan persekitaran kerja dan pengalaman unik kepada kakitangan.

Dalam perjalanan transformasi, kami mengutamakan pekerja dengan membangunkan tempat kerja yang inklusif dan pelbagai.” Pengarah Urusan PMM, Naeem Shahab Khan

Kekal Sebagai Majikan Terbaik Malaysia, Philip Morris Diiktiraf Tiga Tahun Berturut-Turut!
Naeem Shahab Khan

 

Pensijilan Majikan Terbaik adalah hasil penilaian bebas oleh Top Employers Institute, yang mengiktiraf syarikat induk PMM, iaitu PMI sebagai Majikan Terbaik Global untuk tahun keenam berturut-turut.

IKLAN

Ahli gabungan PMI juga diiktiraf sebagai majikan terkemuka di 44 negara di seluruh Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia Pasifik.

Naeem berkata, syarikat komited untuk mencipta masa depan bebas asap rokok dengan sentiasa berinovasi dan mendorong sempadan baharu dalam membangunkan rangkaian produk bebas asap rokok untuk perokok dewasa yang sebaliknya akan meneruskan merokok.

IKLAN
Kekal Sebagai Majikan Terbaik Malaysia, Philip Morris Diiktiraf Tiga Tahun Berturut-Turut!
Swati Chawla, Naeem Shahab Khan, Veronica Choo

 

Beliau berkata, ia mendorong tenaga dan semangat pekerja untuk menyampaikan dan mencipta perubahan yang positif untuk berjuta-juta perokok dewasa di negara ini.

Syarikat induk PMM, PMI juga adalah salah satu daripada 11 organisasi antarabangsa dianugerahkan pensijilan Majikan Terbaik Global tahun ini.

PMI menggaji lebih 73,500 orang di seluruh dunia.