VIE SHANTIE & ANAK KEEMPAT, VIE RAISSA

Comelnya anak-anak Vie Shantie Khan. Memang mewarisi kecantikan ibu mereka! Iyalah, bak kata pepatah ‘Ke Mana Tumpahnya Kuah Kalau Tidak Ke Nasi’. Diam tak diam, sudah empat orang cahaya mata Vie Shantie. Tiga daripadanya ialah perempuan dan seorang lelaki. Alhamdulillah.

IKLAN

Tanggal 2 Januari lalu merupakan ulang tahun kelahiran yang pertama bagi anak keempat Vie Shantie iaitu Vie Raissa. Makin sihat dan comel Raissa! Daripada gambar yang dikongsikan Vie Shantie di media sosial miliknya, jelas membuktikan anak kecil itu mewarisi sepasang mata bundar yang cantik daripada ibunda tersayang.

Kini, apabila Raissa sudah berusia setahun barulah usahawan muslimah VHijrah berkenaan terbuka untuk berkongsi momen kelahiran cahaya matanya itu kepada umum.

Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA!

Betapa cekal dan tabahnya Vie Shantie melalui detik kelahiran Raissa. Ujarnya, “2 Januari 2021. Tepat pada saat ini, waktu ini, cuma tahun yang berbeza. Ada satu NYAWA dan AMANAH yang Allah SWT berikan kepada kami sebagai ibu bapa yang menjaganya, mendidiknya, memberikan kasih sayang serta membimbingnya di sepanjang kehidupannya.

Dari awal mengandungkan Raissa, dia memberikan satu pengalaman lain dari 3 adik-beradiknya. Baru pertama kali saya merasa apa itu alahan dan ‘morning sickness’ semasa berbadan dua. Mual, muntah, lesu dan semua perasaan yang aneh saya rasa. Dia membuatkan saya menjadi insan luar biasa dengan kehadirannya.

Ternyata, Allah SWT takdirkan dia juga keluar dengan cara yang berbeza dari mereka bertiga. Trauma melahirkan secara pembedahan masih lagi mengusik jiwa, ujian di saat dia lahir dan terpaksa dipindahkan ke hospital lain, bertarung nyawa kerana kurang oksigen membuatkan jantung ini terhenti seketika. Ditambah pula, dengan daddynya yang terpaksa meninggalkan kami kerana perjuangan kerjaya dan hal lainnya. Hanya Allah SWT tempat berserah.”

Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA!

Sememangnya wanita bergelar ibu dikurniakan Allah dengan kekuatan luar biasa. Dalam keadaan sakit tidak menentu dan ketiadaan suami tercinta di sisi, hanya kepada Allah sahaja tempat untuk berlindung dan berserah.

IKLAN

Bersyukur anak yang dikandung kini meniti usia setahun dan dikurniakan kesihatan yang baik, Vie Shantie berharap agar Raissa kuat mendepani cabaran dan ujian hidup kelak. “Mummy ingin berpesan pada Raissa, ini adalah takdir ketentuan kehidupan kita bersama. Suka dan duka semuanya adalah takdir Allah SWT yang sudah ditetapkan untuk kita.

Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA! Kena Pindah Hospital & Kurang Oksigen, VIE SHANTIE Kongsi Detik Lahir Anak Keempat VIE RAISSA!

IKLAN

Setiap perjuangan, darah, keringat dan pengorbanan Mummy membesarkan Raissa adalah pengalaman terindah dalam kehidupan Mummy. Raissa, Zaara, Zaalia dan Zareef adalah rezeki dan rahmat yang terbesar pada hayat Mummy yang bergelar manusia. Happy 1st birthday my baby sayang mummy Vie Raissa Darling Cinta.”

Vie Raissa merupakan anak Vie Shantie dengan suami baharu. Sebelum ini, jelitawan tersebut pernah berkahwin dengan aktor Dato’ Sri Eizlan Yusof dan mereka dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Vie Zaara, Zareef Yusof dan Vie Zaalia.

 

Kredit foto: Instagram Vie Shantie

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI