Peminat makanan Thai yang gemar mengunjungi restoran Boat Noodle pasti takkan lupa minuman signatures di sini iaitu Chill Chill. Bayangkan kombinasi rasa manis dan sejuk disedut dalam cuaca panas menyengat hingga melonjak adrenalin serta menghilangkan haus di tekak.

IKLAN

Demi menyampaikan rasa kasih terhadap semua wanita, Chill Chill telah berkolaborasi dengan Breast Cancer Welfare Association (BCWA) untuk memberi kesedaran kepada semua wanita tentang kepentingan penjagaan payudara dan melawan kanser payudara.

Dalam rangka promosi ini, banyak kesedaran tentang kesihatan payudara diadakan seperti memberi penerangan berkenaan pentingnya melakukan pemeriksaan sendiri payudara dan langkah-langkah pencegahan awal kanser payudara.

Kerjasama Murni Chill Chill & BCWA Tingkat Kesedaran Wanita Tentang Kesihatan Payudara

Sebuah klinik bergerak berwarna Pink yang berlokasi di Sunway Pyramid dan Nu Sentral akan beroperasi demi menyampaikan hasrat murni ini. Unit Reaching Nationwide with Information (Murni) daripada BCWA akan melakukan pemeriksaan klinikal payudara. Klinik bergerak ini bakal beroperasi pada 8hb Oktober 2017 di Sunway Pyramid dan 22hb Oktober 2017 di Nu Sentral bermula jam 11 pagi hingga 11 malam.

IKLAN

Bagi menyempurnakan lagi sokongan, sepanjang bulan Oktober ini, setiap RM1 daripada jualan minuman Nom Yen atau lebih dikenali sebagai Sirap Bandung akan didermakan kepada BCWA. Mainkan peranan anda untuk menjayakan kempen ini dengan membeli Nom Yen di semua outlet Chill Chill.

Bagi meraih wang kutipan hingga RM10,000, Chill Chill mengambil inisiatif untuk menyumbang RM0.50 kepada BCWA bagi setiap hashtag #pinktobermy di media sosial.

IKLAN

Menurut Pengasas Utara 5 F&B Sdn. Bhd, “Usaha yang telah dirancang ini sebagai memenuhi tanggungjawab sosial terhadap masyarakat. Kanser payudara boleh terjadi kepada sesiapa sahaja tanpa mengira usia.

Ini hanya peranan kecil kami dalam menentang kanser payudara yang menjadi pembunuh utama wanita ini. Semoga usaha sama dengan BCWA dapat memberi sinar harapan kepada setiap wanita di luar sana,” terangnya. Hamizatul Maizan Mohamed

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI