Wah, makin laris perusahaan minuman kesihatan sarang burung FG Walet milik Datin Hajah Fouziah Gous. Selepas menerima ratusan ribu bekalan FG Walet daripada pengguna dan menembusi pasaran tempatan serta luar negara, kini selebriti jelita ini melangkah setapak lagi ke hadapan apabila berjaya mencipta inovasi terbaharu produk perniagaan popularnya baru-baru ini. Memang teruja dengan kejayaan beliau!

IKLAN

Ligat mempromosikan minuman kesihatan tersebut sempena Malaysia International Halal Showcase (MIHAS) yang berlangsung pada 3 hingga 6 April ini di MITEC Kuala Lumpur, hadirin yang berkunjung ke gerai jualan FG Walet nyata terpegun dengan mesin minuman kesihatan pertama milik Datin Hajah Fouziah.

Kongsi isteri kepada Dato’ Zafran ini di Instagram, “Saya nak memperkenalkan kepada anda, healthy machine nombor satu di Malaysia dari FG Walet. Mesin ini mempunyai chiller dan boleh dinikmati sejuk dan segar.”

Lebih menarik, mesin inovasi pertama di Malaysia ini juga dilengkapi dengan LCD display yang unik yang mengetengahkan segala informasi tentang FG Walet termasuk khasiat yang terkandung di dalam minuman kesihatan berkualiti tinggi berkenaan.

Lepas Ini Senanglah Dapat Minuman Sarang Burung, FOUZIAH GOUS Lancar Mesin Minuman Kesihatan Pertama Di Malaysia!Selain itu, ia juga dicipta dengan teknologi terkini yang memudahkan proses transaksi pembayaran sama ada menggunakan wang tunai mahupun pembelian ‘wave’ kad kredit atau debit daripada mana-mana bank.

Khabarnya, mesin minuman kesihatan FG Walet ini juga bakal diletakkan di lokasi-lokasi tumpuan pengunjung seperti di pusat membeli-belah, lapangan terbang, stesen keretapi dan bas serta kawasan rehat dan rawat bagi memudahkan orang ramai mendapatkan minuman berkhasiat FG Walet selain berkongsi manfaat sarang burung.

Menelusuri kembali penubuhan FG Walet, ibu kepada dua cahaya mata ini pada mulanya hanya menjadi perunding pembinaan rumah sarang burung bagi pasaran Melayu. Tapi lama-kelamaan, beliau mula jatuh cinta dengan bidang tersebut.

IKLAN

Lepas Ini Senanglah Dapat Minuman Sarang Burung, FOUZIAH GOUS Lancar Mesin Minuman Kesihatan Pertama Di Malaysia!

https://www.instagram.com/p/BvvhGRAgxah/

IKLAN

“Saya tahu, ramai orang melayu ingin buat bisnes ini tetapi tidak berjaya. Saya seorang yang sukakan bidang pertanian. Jadi, saya belajar mengenai sarang burung ini dan mula jatuh cinta. Kebetulan, saya ada masalah kulit dan memang makan sarang burung yang dijual di kedai-kedai cina walaupun saya tahu ia bukanlah 100% asli.

Saya perasan semua kedai yang saya pergi tidak menjual sarang burung yang sebenar tetapi hanyalah fungus. Dari situ saya nekad menjadi salah seorang perintis yang buat the real bird nest sebab saya tahu tiada satu pun yang jual sarang burung tulen. Untuk buat semua ini bukan mudah. Saya perlu belajar dengan lebih mendalam dan ia mengambil masa yang agak panjang memandangkan ketika itu saya masih aktif berlakon”.

Sebelum ini, Datin Hajah Fouziah pernah mendedahkan rahsia cantik dan sihatnya dengan mengamalkan minuman sarang burung. Lebih mengujakan, Datin Hajah Fouziah konsisten mengambil sarang burung ketika hamil dan hasilnya ia membantu beliau bersalin dengan mudah tanpa sebarang jahitan.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI