Usahawan tudung terkenal, Mawar Karim sejak bergelar ibu tunggal sering terpalit desas-desus mengatakan dia sudah berkahwin. Bagaimanapun Mawar menepis dakwaan berkenaan adalah tidak benar.

IKLAN

Sehubungan itu, Mawar tidak segan untuk berkongsi apa-apa berita tentang status perkahwinannya abila tiba masa yang sesuai kelak. Tambahan pula, dia akui dirinya bukanlah seorang selebriti dan tidak selesa terlalu berkongsi kisah peribadi di laman sosial.

“Hargai Apa Yang Ada Di Depan Mata…” – Mawar Karim

Apabila disoal bagaimana dirinya ‘move on’ ataupun ‘biarkan perakara yang lalu’ tentang pasangannya sebelum ini. Mawar mengatakan dirinya tidak cukup berpengalaman untuk membincangkan hal itu namun sedikit sebanyak boleh berkongsi sedikit bersama orang ramai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mawar Karim (@mawar_karim)

 “Kalau nak ikutkan tip nak move-on ini tak adalah banyak boleh saya kongsikan. Pengalaman pun tidaklah banyak,

“Tapi apa yang boleh saya kongsikan adalah hargai apa perkara di sekeliling,

“Kita pula tidak tahu pula nasib apa yang ada depan mata ini sampai bila.” katanya.

Bagi usahawan berusia 34 tahun itu, jangan menyesal dengan setiap apa yang terjadi, malah jadikan ia satu iktibar. Dia juga akui Allah SWT ada aturan yang lebih baik pada masa akan datang.

MAWAR KARIM Ibu Tunggal Tabah, Hidup Lebih ‘Bahagia’ Jika Hargai Apa Yang Ada Depan Mata! MAWAR KARIM Ibu Tunggal Tabah, Hidup Lebih ‘Bahagia’ Jika Hargai Apa Yang Ada Depan Mata!

IKLAN

“Apa yang jadi kita jangan menyesal. Ambil perkara itu sebagai muhasabah diri,

“Jangan juga kita lupa untuk belajar dari apa yang terjadi dan ulangi semula perkara yang sama pada masa akan datang,

“InsyaAllah, Tuhan itu Maha Adil, setiap aturanNya dalam ujian yang di berikan pasti akan membuahkan satu perkara yang ‘baik’ pada masa akan datang.” ujarnya.

IKLAN

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Sumber Foto: Instagram Mawar Karim

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI